10 obiecte de zi cu zi care o să dispară în 10 ani. Tu știai care sunt?

Nu observam niciodată cum, lucrurile pe care obișnuiam să le iubim (de exemplu, dvd–urile, CD-urile, telefoanele fixe) dispar ușor și devin înlocuite cu dispozitive mai convenabile. Doar câteva lucruri din trecut au supraviețuit, precum telecomanda sau cheile de la ușă, dar nu va dura mult până când vom uita de ele. Ce alte aparate și dispozitive se vor confrunta în cele din urmă cu aceeași soartă? Citește mai departe pentru a afla!

1. Oglinzile retrovizoare

Audi a vorbit deja despre producția și lansarea autoturismelor fără oglinzi laterale în 2019. În curând, multe alte companii de automobile vor urma exemplul Audi. Toate mașinile vor avea camere încorporate, iar sistemul inteligent va avertiza șoferul în caz de pericol.

De asemenea, transmisia manuală și motoarele pe benzină vor dispărea și ele. De la începutul acestui an, toate clădirile noi din Anglia vor avea încărcătoare electrice, pentru ca, până în 2035, cea mai mare parte a populației să ajungă să conducă mașini ecologice.

2. Telecomenzile

Tehnologia Smart Home a devenit o parte a vieții noastre de zi cu zi. Toate dispozitivele pot fi controlate cu ajutorul unei tablete sau al unui smartphone și, în curând, nu vom mai avea nevoie să folosim telecomenzi obișnuite.

3. Banii lichizi și carduri de credit

În 2017, compania TSYS a efectuat un studiu pentru a determina cea mai populară metodă de plată. Doar 120 de persoane din cele 1.000 de persoane chestionate au preferat numerarul, în timp ce restul au ales cardurile de credit. Dar perioada cardurilor de credit se apropie de sfârșit, deoarece puteți plăti deja folosind smartwatch-uri, smartphone-uri și alte gadget-uri. Vom putea stăpâni o nouă tehnologie MasterCard, numită Selfie Pay, unde vom avea ocazia să plătim lucrurile clipind în camera frontală a telefonului. În noiembrie 2018, oamenii vor putea testa această tehnologie în Europa.

4. Cheile

În doar 20 de ani, vom uita complet cum arată cheile obișnuite ale ușilor pentru casele sau mașinile noastre. Tehnologia de deschidere și închidere printr-o apăsare de buton nu este nouă. Imaginați-vă că veți putea să vă deschideți apartamentul folosind o aplicație de pe telefon, o comandă vocală sau o scanare a retinei.

5. Firele și cablurile

Încărcătoarele telefonului vor înceta să îi mai enerveze pe utilizatorii care își rup sau strică toate cablurile și firele. Undele radio și Wi-Fi-ul vor fi folosite pentru a ne încărca gadgeturile. Firele enervante nu vor mai reprezenta un dezastru în casele noastre și lumea noastră va deveni foarte futuristă.

6. Seringile

Această veste este una atât bună, cât și proastă. Nu vor mai exista seringi în viitor, un nou tip de tehnologie ciudată le va înlocui. Oamenii de știință au venit cu 2 opțiuni: injecții cu jet și capsule. Injecțiile vor trimite fluidele sub piele cu viteza luminii. Capsulele vor conține ace mici care vor fi absorbite de sistemul digestiv și vor injecta medicamentul în sânge. Va fi acest lucru dureros? Va trebui să încercăm înainte pentru a putea da un răspuns sigur.

7. Serviciile de livrare

În ultimii ani, am fost martorii multor experimente cu drone care încearcă să livreze bunuri pentru a înlocui persoanele responsabile cu livrările. În multe țări, acest tip de serviciu de livrare câștigă popularitate și putem presupune că, în curând, cutiile zburătoare vor deveni un lucru obișnuit.

8. Semnăturile

Hârtia joacă deja un rol secundar în activitățile noastre de zi cu zi, iar sistemele biometrice devin din ce în ce mai răspândite. Mașinile inteligente și bancomatele pot recunoaște deja persoanele după caracteristicile faciale. De asemenea, semnăturile, așa cum le cunoaștem, vor dispărea și ele. Datorită tehnologiei de recunoaștere a feței, ar fi suficient să aruncați o privire la camera dvs. de telefon pentru a confirma un document.

9. Pungile de plastic

Este nevoie de sute de ani pentru ca o pungă de plastic să se descompună. De aceea, multe țări au interzis utilizarea pungilor de plastic și au încurajat cetățenii să folosească metode alternative de ambalare. De exemplu, putem folosi pungi textile care nu dăunează mediului înconjurător.

10. Mouse-ul computerului

Tehnologiile care permit îndeplinirea diferitelor sarcini utilizând mișcarea mâinilor sau a ochilor vor înlocui în curând lucrurile familiare. Un mouse de calculator va fi unul dintre acestea. Nu vom vedea micul cursor pe ecran, fire sau baterii care se descarcă în cele mai nepotrivite momente!