15 lucruri simple pe care majoritatea dintre noi le facem greșit

Există o grămadă  de feluri prin a ne face timpul petrecut în bucătărie să fie mai plăcut și mai de calitate. Și cu siguranță nici măcar nu ai auzit de jumătate dintre ele. Iată o serie de sfaturi pentru a spune adio multora dintre situațiile neplăcute din bucătărie.

1.Folosirea mixerului ca un profesionist.

Un carton sau platou de carton pus pe bătătoarele mixerului poate ajuta împotriva murdăriei și a stropirii cu compoziția pe care o prepari.

2.Cum să razi ciocolata

Cea mai ușoară cale pentru a rade ciocolata este să folosești un curățător de cartofi. O soluție simplă dar eficientă

3.Păstrarea legumelor proaspete

Spală salata verde și păstreaz-o între foi de hârtie de bucătărie. Asta îi va dubla practic durata de viață.

4.Deschiderea unei nuci de cocos

Preîncălzește cuptorul la 400°F. Fă o gaură în nuca de cocos și scoate tot lichidul din interior. une nuca de cocos în cuptor pentru 15 minute. Datorită acestori acțiuni simple, nuca de cocos se va crăpa de una singură. Tot ce trebuie să faci este să o desfaci.

5.Curățarea ciupercilor

Adevărații cunoscători ne sfătuiesc să nu spălăm ciupercile direct în jetul de apă. Le putem curăța folosind un prosop de hârtie umed și o periuță, astfel le vom păstra aroma.

6.Păstrarea bananelor

Nu păstrați bananele împreună în mănunchiuri. Ce ar trebuii să faci este să le separi una de cealaltă, să le înfășori cozile în folie de plastic și să le pui la frigider. Se vor păstra proaspete pentru mult mai mult timp.

7.Prepararea unui mic dejun uscat

Cerealele nu rămân crocante pentru mult timp dacă lăsăm punga deschisă de exemplu. Problema poate fi usor rezolvată prin punerea acestora în cuptorul încins pentru 5-10 minute. Asta funcționează și cu cipsurile din cartofi de exemplu.

8.Curățarea tigăilor

O soluție rapidă pentru a curășa tigăile și cratițele murdare: punele în apă fierbinte și adaugă o cantitate mică de oțet. Acest procedeu chiar te scutește de efort și îți salvează din timp.

9.Adăugarea cașcavalului pe burgeri

Pentru a face un adevărat cheeseburger, așteaptă până ce carea este gata, pune o felie de cașcaval pe deasupra și puțină apă și acoperă tigaia cu un capac. Cașcavalul se va topi după 3-5 secunde.

10.Cum să iei ciocolata de la fundul unui borcan

Iată o modalitate foarte delicioasă de a lua ciocolata de la fundul unui borcan. Pur  și simplu adaugă lapte și cereale. Asta va face un mic dejun puțin spus minunat și  te va asigura că nici măcar un strop din ciocolata sau untul de arahide  nu se va pierde.

11.Tăiatul cepei fără lacrimi

Pentru a te proteja de această reacție și de efectul neplăcut al cepei, stropește platul unde gătești cu puțină zeamă de lămâie, înainte de a începe să toci ceapa.

12.Cum să salvezi fursecurile arse

Poți salva fursecurile prin îndepărtarea zonei unde au fost arse, folosind o răzătoare. Nimeni nu va suspecta că ceva nu a mers bine.

13. Deschiderea unei pungi de cipsuri

Decât să pui toate cipsurile într-un bol, poți face punga ea însăși un bol. Desfă punga în partea din față cu o foarfecă. Îndepărtează partea în plus din ambalaj și vei avea un recipient plin cu cipsuri crocante.

14.Cum să bei sucul la doză

Un studiu a arătat că topul tuturor dozelor de suc sunt pline de germeni și bacterii. Îi vei face sănătății tale o favoare dacă vei bea din acest recipient folosind un pai. Astfel vei vita contaminarea.

15.Folosirea pasttei de dinți

Studiile au arătat că folosirea pastei de dinți în exces nu este bună pentru sănătatea noastră. Cei ce cred că este bine atunci când folosesc cât mai multă pastă se înșală.

قالب وردپرس