4 greșeli frecvente pe care femeile le fac când se epilează singure acasă

Epilarea este un subiect destul de delicat și fiecare femeie are propria tehnică de a îndepărta firele de păr nedorite. În general, femeile apelează la lama de ras sau la ceară când aleg să se epileze singure acasă.

loading...

Totuși, uneori apar iritații ale pielii și roșeață. Dacă ți se întâmplă frecvent asta, înseamnă că nu faci ceva cum trebuie și de aceea te lupți cu firele de păr crescute sub piele sau cu iritații de care scapi cu greu.

Iată ce faci greșit atunci când te epilezi singură acasă:

1. Nu folosești exfoliant.

Exfolierea este foarte importantă în procesul de epilare, fie că apelezi la ceară sau la lama de ras. Dacă nu faci acest lucru de obicei, acest este motivul pentru care ai o stare de disconfort din cauza firelor de păr de sub piele.

Nu este neapărată nevoie să cumperi scrub-ul din magazin. Îl poți face acasă, folosind zațul de la cafeaua de dimineață și puțin ulei de cocos. Folosește scrub-ul înainte de epilare, apoi aplică o cremă hidratantă.

2. Folosești o lamă de ras de mai multe ori.

Nu trebuie să folosești o lamă de foarte multe ori pentru că se va uza și nu va mai tăia la capacitate maximă. Pe lângă faptul că nu te vei epila în întregime pentru că nu va tăia toate firele de păr, te vei alege și cu bubițe roșii sau cu tăieturi.

Când alegi să te epilezi cu lama, asigură-te în primul rând că ai picioarele bine umezite înainte de a te epila. Poți face o spumă folosind apă și săpun. Pentru a avea un rezultat mai bun investește într-un aparat de ras mai bun cu mai multe lame.

3. Folosești ceara mult prea des.

Ceara se folosește după 4 săptămâni pentru că este o metodă de epilare de lungă durată, spre deosebire de lama de ras. Unele femei folosesc ceara la mai puțin de 4 săptămâni și este inevitabil să nu apară iritațiile.

Totodată, dacă aplici ceara de mai multe ori în aceeași zonă pielea se va irita imediat. În cazul în care folosești ceară fierbinte acasă trebuie să ai foarte mare grijă pentru că-ți poți arde pielea.

Testează ceara pe încheietura mâinii pentru a-i verifica temperatura, iar dacă este rece, nu se va putea întinde și nu vei putea avea rezultatele dorite. Nu uita că toleranța la durere este mai scăzută în timpul menstruației sau în perioada de dinainte sau după ciclul menstrual.

4. Nu aplici cremă hidratantă sau calmantă după epilare.

Hidratarea pielii este foarte importantă, fie în general, fie după epilare. O piele sănătoasă înseamnă o piele hidratată și sănătoasă. Poate că nu știi, dar în momentul în care te epilezi pielea ta suferă, mai ales dacă nu îi oferi protecție.

Este important ca după fiecare epilare să aplicăm o cremă care să prevină inflamațiile sau iritațiile, de aceea se recomandă cremele fără parfum. Nu uita de acest aspect pentru că vei trage ponoasele mai târziu când vor apărea complicații. Cine își dorește o piele roșie și iritată?

Iată și câteva remedii pentru o piele sănătoasă și strălucitoare:

Chiar dacă nu ești fană a mierii, este necesar să o ai în bucătărie. Mierea este o comoară plină de vitamine și minerale, este hidratantă și are efecte de revigorare. Iată cele mai utile și cele mai ușoare rețete pentru piele și păr care conțin miere.

1. Pentru o piele curată și fără coșuri.

Rețeta numărul 1: Aplică un amestec de scorțișoară și miere pe zona inflamată. Spală-te după 10 minute. Acest amestec reglează cantitatea de sebum a glandelor , are un efect antibacterian și îmbunătățește aspectul pielii.

Rețeta numărul 2: Stoarce jumătate de lămâie  și adaugă o lingură de miere. Aplică amestecul pe pielea uscată și curată și spală-te după 20 de minute. Fă asta o dată sau de două ori pe săptămână. Această mască îi va închide porii și îți va hidrata pielea.

Rețeta numărul 3: Zdrobește 2 pastile de aspirină , adaugă 2-3 picături de suc de lămâie și miere. Amestecă-le și aplică pasta pe zona cu probleme. Este mai bine să acoperi masca cu o bucată de pânză. Dimineața următoare , nu vei mai avea fața inflamată și suprafața pielii va fi netedă.

Rezultat: După ce a folosit aceste măști cu miere , fata din poză a văzut rezultatele după 2 săptămâni și totul s-a rezolvat pe cale naturală, nu a fost nevoie de nici o cremă cumpărată din comerț.

2. Pentru piele mai albă și pentru îndepărtarea cearcănelor.

Vei avea nevoie de o lingură jumătate de miere și o lingură de suc de lămâie și o lingură de iaurt natural. Aplică amestecul pe fața ta o dată sau de 2 ori pe săptămână. Te va ajuta să-ți luminezi fața, dacă vrei să îndepărtezi bronzul. În plus ,poți elimina cearcănele folosind următoarea rețetă: o lingură de miere, o lingură de suc de castravete proaspăt și o lingură de suc de cartof.

Rezultat: Această femeie din poză și-a luminat tenul folosind masca cu miere ,iaurt ,suc de lămâie și cartof.

3. Pentru o piele strălucitoare.

Rețeta numărul 1: Amestecă 2 linguri de miere și 2 linguri de lapte. Aplică amestecul pe față cu o dischetă demachiantă. spală-te după 10 minute. Această mască este excelentă pentru hidratare: îi oferă pielii vitaminele și amino acizii de care are nevoie , crește elasticitatea pielii și diminuează pistruii.

Rețeta numărul 2: Amestecă o lingură de miere și o lingură de zeamă de aloe vera. Această rețetă este universală pentru toate tipurile de ten și hidratează pielea. Dacă ți se exfoliază pielea, adaugă și câteva picături de ulei de măsline pentru o hidratare mai intensă.

Rezultat: Acestă femeie din poză a folosit această mască pentru 5 săptămâni și schimbările sunt evidente: o piele mai luminoasă, mai tonifiată și mai hidratată.

4. Pentru exfoliere.

loading...

O rețetă simplă pentru exfolierea facială: amestecă o lingură de miere și o lingură de ovăz, masează-ți pielea apoi spală-te.

Rezultat: Această fată a folosit această rețetă pentru scrub și a reușit să-și regenereze pielea.

قالب وردپرس