5 lucruri pe care orice persoană ar trebui să le evite atunci când merge la un interviu – dacă și tu le faci, atunci clar nu vei fi acceptat

Vei merge în curând la un interviu de angajare? Te-ai pregătit temeinic pentru asta și ești emoționat din cauza acestui lucru? Noi îți vom oferi câteva sfaturi importante care cu siguranță te pot ajuta cu ușurință în situația în care vei merge la un interviu.

Există câteva lucruri pe care o persoană trebuie să le evite cu desăvârșire în fața unui intervievator; este foarte important să nu spui niciodată aceste lucruri, chiar dacă simți nevoia să o faci sau te simți suficient de confortabil în fața persoanei cu care ai un interviu. Doar aruncă-ți o privire peste aceste sfaturi importante și nu uita de ele atunci când te duci la un interviu.

1. „Am o tulburare obsesiv-compulsivă”

Tulburarea obsesiv compulsivă este o afecțiune des întâlnită care este la bază doar boală psihică ce afectează un număr destul de mare de oameni. Nu trebuie să spui niciodată că ai această slăbiciune deoarece poate avea un impact negativ.

Chiar dacă tulburare nu reprezintă un risc pentru tine sau pentru cei din jur și doar te face să fii perfecționist în ceea ce faci, este posibil ca angajatorul tău să nu fie prea încântat să aibă un posibil angajat care să sufere de o astfel de condiție.

2. „Vreau să știu despre programul de vacanță”

Acest lucru ar putea crea o impresie greșită deoarece nici nu ai început să lucrezi și vrei deja să știi despre politica de vacanță. Nu ai de unde să știi dacă vei fi angajat și de aceea este mult prea devreme să pui astfel de întrebări, chiar dacă sunt doar în scop informativ.

3. „Nu pot să lucrezi cu oameni diferiți și variați”

Orice organizație se va aștepta mereu ca angajații săi să lucreze cu diverse persoane în mod coordonat și să facă de cele mai multe ori muncă în echipă. Deci, dacă dorești să ajuți la o creștere a companiei care să te avantajeze și pe tine, trebuie să reușești să lucrezi cu oameni diferiți.

4. „Am renunțat șa fosta slujbă din cauza mediului de lucru negativ al companiei”

Nu spune niciodată nimic negativ despre ultimul loc de muncă sau despre angajații de acolo deoarece poate lăsa o impresie negativă a ta aici care îți poate reduce șansa de selecție. Este mereu bine să vorbești în termeni pozitivi sau neutri despre fostul loc de muncă.

5. „Nu, nu am nicio întrebare”

Chiar dacă nu ai întrebări sau dacă nu îți dorești să mai afli ceva, nu spune niciodată acest lucru în fața unui intervievator; asta deoarece compania se așteaptă să îți arăți interesul față de organizație, punând întrebări pertinente.