5 secrete șocante, cu privire la făina albă!

Trebuie să înțelegem că, dacă optăm pentru o dietă nesănătoasă, aceasta ne va omorî treptat!

Încă din anul 1910, se spunea că făina albă nerafinată reprezintă un pericol, pentru sănătatea umană!

În mod ciudat, președintele Administrației pentru Sănătate, spunea că influențele guvernamentale au făcut ca subiectul făinii albe să fie un caz închis, despre care nu s-a mai discutat de foarte mult timp.

 

În zilele noastre, făina este încărcată cu foarte multe pesticide, care pot pune sănătatea omului în pericol.

5 secrete despre făina albă, care te vor șoca.

1. Făina din zilele noastre nu conține nutrienți

Producătorii de făină îndepărtează germenii, care conțin aproximativ 76% din mineralele și vitaminele necesare organismului. Procesul prin care se produce făina, face să dispară calciul, magneziul și Vitamina B, din conținutul acesteia.

2. Se adaugă bromat de potasiu

După ce se îndepărtează nutrienții, făina este albită cu dioxid de clor, cretă și carbonat de amoniu.

Făina albă conține și bromat de potasiu, recunoscut drept un carcinogen de tipul 2B. În anul 1994, acesta a fost interzis de Uniunea Europeană, Canada și Regatul Unit.

3. Făina albă este un insecticid natural

Poate că nu știai, dar dacă în făina albă pătrunde o insectă și o consumă, aceasta moare imediat.

4. Conține L-cisteină

L-cisteina este un aminoacid inesențial, adăugat la coacerea produselor de panificație. Îl poți găsi în prăjituri, pizza sau fast fooduri. Ți se va părea dezgustător, dar la acest proces se folosesc chiar și fire de păr sau pene de rață.

L-cisteina se găsește în penele păsărilor și în produsele pe bază de petroleum. Ea vine direct din China, unde legile nu sunt atât de dure.

5. Făina albă conține compuși care duc la apariția diabetului

De exemplu, aloxanul este des întâlnit în făina albă și face ca pâinea să pară proaspătă. Studiile recente arată că aloxanul distruge celulele beta, din pancreas. Deci, este răspunzător cu afectarea pancreasului.

Chiar dacă federațiile internaționale atrag atenția asupra substanțelor chimice, întâlnite în făina de pe piață, până în acest moment nu s-a luat nicio decizie!

Deci, ai mare grijă de unde achiziționezi făina!