6 trucuri INCREDIBILE ca să ai pielea fermă după ce ai născut

Naşterea e un moment minunat din viaţa unei femei. Problemele apar atunci când ne dorim să slăbim după naştere şi să ne păstrăm pielea fermă în acelaşi timp.

loading...

Iată câteva trucuri eficiente care vă vor ajuta să reveniţi la greutatea obişnuită şi să vă păstraţi pielea frumoasă şi fermă!

1. Slăbeşte încetul cu încetul

Trebuie să pierzi în greutate pas cu pas într-un ritm constant. Dacă slăbeşti rapid, vei avea de-a face cu şi mai multă piele lăsată. Există şi alte dezavantaje, vei pierde atât grăsime, cât şi muşchi.

Pielea are nevoie de timp pentru a se ajusta din nou în jurul muşchilor. Concentrează-te să scapi de grăsime, nu de muşchi, deoarece ei menţin pielea fermă şi îi dau formă.

2. Mergi

Nu este indicat să faci exerciţii fizice grele după naştere deoarece corpul e încă sensibil şi are nevoie de timp să se recupereze. Mersul în ritm alert te poate ajuta însă la fel de mult dacă o faci timp de 30 de minute zilnic.

Arzi astfel până la 130 de calorii. Începe cu 20 de minute de mers zilnic şi apoi creşte gradual durata şi viteza paşilor. Poţi să faci acest exerciţiu şi atunci când ieşi la plimbare cu bebeluşul tău în parc. Astfel, petreceţi timp împreună, iar aerul curat vă va face bine amândurora.

3. Bea mai multă apă

Hidratează-te bine pentru a păstra aspectul ferm al pielii şi pentru a scăpa de pielea care atârnă. În lipsa unei hidratări corecte, pielea se usucă şi e mai predispusă la formarea ridurilor şi a cutelor. Apa dă elasticitate pielii şi o menţine tânără şi sănătoasă. Cu ajutorul apei, corpul tău arde mai uşor grăsimile şi astfel grăbeşte procesul de slăbire.

4. Masaj cu uleiuri

Masează zonele cu probleme cu uleiuri naturale de cocos sau măsline. Picuraţi ulei călduţ de cocos în palme şi masaţi abdomenul cu mişcări circulare timp de 15 minute pentru a stimula circulaţia sângelui şi regenerarea celulelor. Repetaţi de 2 sau de 3 ori în fiecare zi.

5. Alăptaţi la sân

loading...

Alăptatarea la sân face bine sănătăţii copilului şi îţi menţine pielea fermă pentru că arde calorii. În timpul alăptării, caloriile se transformă în lapte, iar în acest mod slăbeşti gradual şi eficient. Pielea ta va avea din nou un aspect frumos şi îşi va recăpăta elasticitatea şi fermitatea.

6. Exfoliaţi-vă pielea

Exfolierea vă ajută să înlăturaţi celulele moarte din piele care o îmbătrânesc şi îi reduc fermitatea.  Puteţi folosi un burete natural exfoliant, pentru câteva minute, de câte ori faceţi duş.

O dată pe săptămână preparaţi-vă singure un scrub din zahăr. Amestecaţi 2 linguri de ulei de cocos extravirgin cu o linguriţă de zahăr brun şi una de miere. Amestecaţi bine ingredientele şi folosiţi-le ca scrub exfoliant.