7 simptome care te anunță că ai probleme cu rinichii și că aceștia nu mai funcționează corect

Durerile recurente în zona rinichilor se pot datora unei probleme cu aceste organe, deși pot apărea, de asemenea, din cauza unei slăbire a mușchilor. Nu este un secret pentru nimeni că o bună funcționare a rinichilor ne permite să ne bucurăm de o înaltă calitate a vieții, în ceea ce privește sănătatea.

Deși, de obicei, ignorăm importanța acestor organe, munca lor ne ajută să eliminăm în mod constant lichidele și toxinele care pot face rău organismului.

De fapt, de-a lungul unei singure zile, rinichii pot procesa până la 190 de litri de sânge care, după un proces de filtrare, permit eliminarea a aproximativ 2 litri de apă și reziduuri.

În plus, deoarece aceștia participă la controlul tensiunii arteriale și la segregarea anumitor hormoni, nu există nicio îndoială că sunt factori determinanți pentru bunăstarea noastră.

Din acest motiv, este esențial să se rezolve în timp util orice semne de anomalii sau boli, deoarece orice eșec poate duce la apariția unor probleme cronice.

Am colectat 7 simptome care se pot manifesta atunci când ceva nu este corect în sistem. Nu-i treceți cu vederea!

Retenția fluidelor și inflamația

Unul dintre semnele inițiale ale insuficienței renale este procesul inflamator necontrolat din organism, care de obicei este însoțite de retenție de lichide.

Aceste simptome vin în urma dificultăților rinichilor de a produce urină pentru a elimina aceste lichide, ceea ce le face să rămână în țesuturi.

Consultați medicul dacă observați o inflamație neobișnuită la:

  • Picioare și glezne
  • Mâini
  • Față
  • Abdomen

Urinări neregulate

Urinarea neregulată este un semn care trebuie luat în considerare pentru un posibil eșec al sistemului renal.

Creșterea numărului de vizite la toaletă sau reducerea lor pentru niciun motiv aparent indică faptul că pot exista unele anomalii ale funcției renale.

Modificări vizibile în urină

Textura, culoarea și mirosul de urină sunt caracteristici care permit detectarea situației în care rinichii întâmpină dificultăți în a-și îndeplini sarcinile.

Perceperea unor modificări vizibile, cum ar fi o culoare mai gălbuie decât cea normală, ar trebui să fie un semn de avertizare a infecțiilor sau a problemelor cronice.

De asemenea, consultul medical este necesar dacă:

Urina este spumoasă.

Mirosul este prea puternic sau neplăcut.

Urinarea este însoțită de senzație de arsură.

Sunt pete de sânge în urină.

Erupții cutanate

În timp ce erupțiile cutanate pot apărea din cauza mai multor factori, o defecțiune a rinichilor ar putea explica prezența lor.

Toxinele care nu sunt filtrate de aceste organe rămân în sânge și, după ce sunt transportate, modifică producția normală de uleiuri din piele.

Ca o consecință, apar coșuri inofensive, aproape întotdeauna însoțite de o senzație enervantă de mâncărime și iritație.

Durerea în partea inferioară a spatelui

O durere recurentă în zona lombară sau pe una dintre laturile corpului poate fi un semn al dificultăților în sistemul renal.

Pacienții cu acest tip de boală, în special adulții în vârstă, raportează că simt acest tip de durere din cauza inflamației pe care o generează.

Deși poate fi o slăbire a mușchilor, nu ar trebui să excludem posibilitatea existenței unei probleme în aceste organe.

Tensiune arterială crescută

Pacienții diagnosticați cu insuficiență renală sau boli de rinichi trebuie să-și verifice în mod constant tensiunea arterială, deoarece aceasta poate suferi modificări grave.

Funcțiile efectuate de aceste organe ajută la menținerea echilibrului nivelurilor de potasiu și sodiu, două minerale cheie pentru a avea tensiunea stabilă.

De asemenea, ele țin fluidele din organism sub control, evitând în același timp inflamarea țesuturilor și a arterelor.

Pe de altă parte, trebuie să ținem cont de faptul că hipertensiunea poate provoca o problemă cunoscută sub numele de stenoza arterei renale, care generează o obstrucție parțială a arterei care transportă sânge rinichilor.

Senzația de oboseală

Atunci când rinichii nu funcționează la capacitate maximă, este obișnuit ca pacienții să aibă un sentiment de oboseală și de slăbire.

Acest lucru se datorează scăderii producției unui hormon cunoscut sub numele de eritropoietină. Acesta este responsabil pentru intervenția în crearea de globule roșii în sânge pentru a obține transport optim de oxigen și nutrienți.

Lipsa lui poate duce la anemie cronică, precum și la amețeli și probleme de concentrare.

Ai identificat aceste simptome? Reține că multe dintre problemele renale pot fi corectate dacă sunt detectate în stadiile incipiente.