9 metode naturale, simple si eficiente care te pot ajuta sa ai un par mai bogat si sa scapi de chelie

O pierdere minoră a părului este normală pentru mulți oameni, în special pentru cei care au suferit o pierdere în greutate, au născut, au parte de stres zilnic sau au avut afecțiuni medicale. Cu toate acestea, din cauza anumitor factori, uneori acest lucru se poate transforma în căderea excesivă a părului și poate provoca chelie. Din fericire, există câteva modalități ușoare și eficiente de a-ți salva părul și chiar de a-l face mai puternic.

1. Încercați alimente care stimulează creșterea părului.

Dieta incorectă poate fi motivul căderii părului, dar adăugarea produselor potrivite la aceasta poate schimba situația. Alimentele excelente care promovează creșterea părului sunt:

Kimchi: conține probiotice care pot ajuta la inversarea căderii părului.
Ouă: sunt bogate în proteine și biotină , necesare pentru creșterea părului.
Spanacul: conține componente de creștere a părului esențiale cum ar fi acid folic , fier si vitamina A .
Somonul și alți pești grași: sunt cea mai bună sursă de omega-3 , care este legată de densitatea îmbunătățită a părului.
Avocado: sunt încărcați în vitamina E , vitamina C și acizi grași importanți , care sunt benefici și pentru părul nostru.
Carnea: este o altă sursă excelentă de proteine și fier , care sunt esențiale pentru un păr sănătos.

2. Dă-i scalpului un tratament gras.

Frecarea scalpului și aplicarea măștilor pentru păr pot fi la fel de benefice ca și ajustarea dietei. Puteți încerca masaje și măști de cap folosind diferite tipuri de uleiuri. Ajută la eliminarea tensiunii și la promovarea creșterii părului în celulele papilei dermice.

Uleiul de rozmarin poate fi utilizat pentru tratarea cheliei și pentru stimularea creșterii părului. Folosiți picăturile sale pentru a vă masa scalpul de mai multe ori pe săptămână.
Uleiul de mușcată este un produs cunoscut pentru efectele sale de promovare a creșterii părului.
Gelul de Aloe vera poate fi folosit pentru a combate matreata , o afectiune care poate duce la o mancarime a scalpului.

3. Folosește suc de ceapă.

Mirosul său s-ar putea să nu fie foarte plăcut, dar sucul de ceapă poate fi un ajutor eficient pentru chelie. Conține substanțe nutritive care, atunci când sunt aplicate pe păr, sunt benefice pentru foliculi.

4. Adăugați ceai verde.

Una dintre cele mai mari surse de antioxidanți, ceaiul verde este cunoscut ca un supliment care este utilizat pentru tratarea diferitelor probleme de sănătate. Conține epigalocatechină galat care poate fi utilizat pentru regenerarea părului. În timpul unui mic studiu , voluntarii cu chelie au luat un nou supliment care conținea extract de ceai verde, vitamina D, Omega-3, Omega-6 și alte elemente. Rezultatele au arătat că la 80% dintre participanți s-a observat o creștere a părului impresionantă.

5. Verifică-ți nivelurile de vitamina D.

S-ar putea să existe o legătură între nivelurile mai scăzute de vitamina D și caderea parului. Utilizarea suplimentelor de vitamina D care sunt prescrise de medicul dumneavoastră, menținerea unei diete sănătoase și expunerea la soare vă pot ajuta să tratați căderea părului mult mai repede decât vă așteptați.

6. Evitați să vă pieptanati părul când este ud.

Coafarea părului imediat după spălare poate provoca daune semnificative . Dacă continuați să faceți acest lucru prea des, poate duce la căderea părului. În schimb, lasă-ți părul să se usuce și apoi folosește un pieptene cu dinți largi.

7. Adăugați ulei de semințe de dovleac.

Într-un studiu amplu , o parte a participanților cu chelie a fost rugată să ia suplimente de ulei din semințe de dovleac, o altă parte a luat un placebo. La sfârșitul experimentului, rezultatele au arătat o creștere semnificativă a părului în primul grup. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări în acest sens, adăugarea acestui produs în dieta dvs., combinată cu alte elemente utile, poate fi foarte benefică pentru dvs.

8. Încercați șamponul cu lemn dulce.

Lemnul dulce chinezesc are beneficii, inclusiv stimularea rădăcinilor părului, susținerea creșterii părului și reducerea subțierii părului. O modalitate ușoară de utilizare este în șampon. Puteți înlocui produsul anterior cu un șampon natural pe bază de plante care conține lemn dulce și îl puteți folosi zilnic.

9. Luați în considerare ghimbirul

Potrivit unui alt studiu , ghimbirul conține compuși bioactivi care ar putea îmbunătăți creșterea părului și poate avea, de asemenea, efecte antifungice, antioxidante și antimicrobiene asupra scalpului. Puteți folosi sucul sau uleiul său transformându-l într-o mască nutritivă a scalpului . Combinați-l cu un ulei purtător, cum ar fi jojoba, nucă de cocos sau argan, și aplicați-l pe păr. Acoperiți-vă capul cu un prosop timp de 30 de minute și apoi clătiți-l.

0 Comentarii

Citeşte şi: