9 plante și ierburi vindecătoare – Vindecă leziunile pulmonare, îmbunătățesc sănătatea plămânilor și…

Atunci când aveți o răceală, tuse sau nasul înfundat, nu trebuie să recurgeți imediat la un medicament comercial. Încercați să tratați problema în mod natural, întrucât există numeroase plante și ierburi naturale care pot ameliora simptomele și pot preveni alte complicații. Aceste remedii de mai jos stimulează sistemul imunitar, păstrează plămânii sănătoși și combat răcelile și infecțiile.

Menta

Datorită conținutului de mentol, menta ușurează respirația și relaxează mușchii sistemului respirator. Mai mult, lupă și împotriva congestiei și este bogată în antioxidanți care împiedică numeroase boli.

Rădăcina de Osha

Această rădăcină conține camfor și alți compuși care susțin plămânii și ajută la respirație. Unul dintre beneficiile principale ale acestei rădăcini este capacitatea de a spori circulația în plămâni. Ajută și la calmarea iritațiilor respiratorii produse de sensibilitatea sinusurilor.

Eucalipul

Eucaliptul este inclus în numeroase pastile pentru tuse și în siropuri de tuse și asta pentru că conține cineol. Cineolul este un compus care luptă împotriva congestiei, calmează tusea și tratează inflamația pasajelor sinuzale. Antioxidanții conținuți întăresc sistemul imunitar în perioadele în care acesta este sensibil la infecții și la răceli.

Frunzele de pătlagină

Au puternice proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antimicrobiene, astfel că pot calma tusea seacă, pot trata iritațiile pulmonare și răcelile și promovează producția de mucus în plămâni.

Salvia

Uleiurile esențiale de salvie și ceaiul de salvie sunt extrem de benefice în cazul bolilor respiratorii și al afecțiunilor pulmonare. Ceaiul de salvie, de exemplu, este un tratament tradițional pentru durere de gât și pentru tuse. Inhalarea proprietăților aromatice, folosind uleiuri esențiale, curăță sinusurile și calmează problemele pulmonare.

Rădăcina de lemn dulce

Curăță mucoasa inflamată și întărește sistemul imunitar. Este deosebit de benefică pentru stomac, gât și plămâni. De asemenea, ajută organismul să îndepărteze mucusul și ușurează și iritațiile gâtului. Aceste lucruri sunt posibile datorită conținutului de saponine, substanțe care acționează ca niște „detergenți” în eliberarea flegmei din tractul respirator și expulzarea mucusului. Rădăcina de lemn ușurează și spasmele bronhiale și poate ajuta la prevenirea formării celulelor pulmonare canceroase.

Cimbrul

Cimbrul poate fi utilizat pentru a combate congestia toracică, întrucât conține puternice uleiuri esențiale antiseptice. Uleiul de cimbru este un antibiotic puternic și este și antifungic. Ceaiul de cimbru ajută la curățarea bacteriilor și a virusurilor din organism, ajutând astfel în combaterea infecțiilor. Mai mult, cimbrul a dovedit efecte pozitive și asupra acneei.

Lumânărica

Luptă în mod eficient împotriva cantităților excesive de mucus din plămâni, curăță tuburile bronșice și calmează inflamația tractului respirator. Atât frunzele cât și florile sale sunt folosite în prepararea unui extract puternic din plante.

Oregano

Vitaminele și substanțele nutritive din oregano întăresc sistemul imunitar. Datorită conținutului bogat de carvacrol și de acid rosmarinic, oregano acționează ca un decongestiv natural și reduce histamina. De asemenea, susține și sănătatea tractului respirator și ajută fluxul de aer prin pasajul nazal. Uleiul esențial de oregano are capacitatea de a combate și stafilococul auriu, care este o bacterie periculoasă și rezistentă inclusiv la antibiotice.

0 Comentarii

Citeşte şi: