Aceste pârjoale fine din dovlecei vor fi pe placul tuturor!

O rețetă de pârjoale dietetice cu puțin conținut de grăsime și bogat în vitamine potrivit pentru sezonul de vară!

INGREDIENTE:

-500 g de dovlecei;

–150 g de brânză de vaci;

-50 g de fulgi de ovăz;

-1 morcov de mărime medie;

-1 ceapă de mărime mare;

-2 ouă;

-4 linguri de făină de grâu;

-câteva crenguțe de mărar sau după gust.

Pentru sos:

-3 linguri de smântână;

-2 castraveți mici;

-1 cățel de usturoi;

-pătrunjel după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Mai întâi de toate pregătiți toate legumele ca să fie la îndemână. Morcovul îl dați prin răzătoare, ceapa o prăjiți în prealabil, mărarul îl tocați mărunt.

2. Curățați dovlecelul de coajă și îl dați prin răzătoare. (Dacă dovleceii sunt tineri, atunci nu este necesitate de ai curăța). Înlăturați excesul de apă astfel ca dovlecelul să fie cât mai uscat.

3. Într-un bol transferați dovlecelul, morcovul, fulgii de ovăz, brânza, ceapa prăjită, mărarul tocat și ouăle. Condimentați cu sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați bine astfel ca toate ingredientele să se amestece între ele. La sfârșit adăugați făina treptat (mai întâi adăugați 2 linguri și amestecați. Dacă vi se pare că este prea lichid mai adăugați 1-2 linguri).

4. Puneți o tigaie pe aragaz. Adăugați ulei vegetal și lăsați să se încălzească. Adăugați câte 1 lingură de amestec și modelați câte o pârjoală cu lingura.

5. Prăjiți la foc mediu fără să acoperiți cu capac. Când pârjoalele s-au rumenit pe o parte, întoarceți pe cealaltă parte, ajutându-vă de o spatulă și o furculiță.

6. După ce s-au prăjit, mai întoarceți pe cealaltă parte și mai prăjiți câte 30 de secunde pe amblele părți. Scoateți pe o farfurie de servit.

7. Pregătiți sosul. Într-un bol cu smântână adăugați castraveții proaspeți dați prin răzătoare și usturoiul zdrobit. Condimentați cu sare după gust și amestecați bine. Serviți pârjoalele de dovlecei cu sos de castraveți.

Părjoalele pregătite altfel nu vor sta mult pe masa Dstră. Serviți-le cât sunt calde împreună cu sosul preferat.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

0 Comentarii

Citeşte şi: