Aceștia sunt pașii de bază pe care să îi urmezi pentru a scăpa de pielea uscată

Aerul și vremea duc uneori la o piele care să te mănânce și deloc elastică care pare a fi albicioasă și de cele mai multe ori uscată. Să aruncăm o privire la ceea ce este exact pielea uscată.

1. Ce este pielea uscată?

Pielea uscată este asociată cu o afecțiune în care pielea își pierde capacitatea de a-și menține umezeala sau rata de producție a sebumului scade. Se poate datora fie unui factor natural sau unui factor de mediu.

Pielea uscată poate fi supărătoare și mai ales în timpul iernii; pielea ta devine precum niște fulgi albi din cauza pierderii umidității, dar nu toți factorii îi includ și pe cei din mediu. Poate fi vorba de o afecțiune ereditară, ar putea proveni de la medicamentația excesivă sau expunerea excesivă la poluare.

Nimănui nu îi place o astfel de piele mereu obosită și inconfortabilă, deci ce crezi că trebuie făcut? Cea mai importantă etapă este hidratarea pielii.

2. Regulile din baie

Asigură-te că timpul petrecut în baie este scurt. De asemenea, ține cont de temperatura apei cu care te speli și menține-o caldă, nu fierbinte. Prea multă apă fierbinte îți va deteriora uleiurile naturale prezente în piele. Este recomandat să utilizezi săpunuri delicate și geluri pentru față deoarece acestea ajută la reducerea riscului de exfoliere a pielii.

3. Îngrijirea după baie

O greșeală obișnuită pe care o facem este să ne frecăm corpul cu un prosop; lasă-ți pielea să se usuce singură deoarece asta îți păstrează intacte tenul și umiditatea pielii. De asemenea, ajută organismul să rețină apa deja prezentă pe piele. Prin urmare, după o baie este cel mai bun moment pentru a aplica o loțiune.

4. Rețeta pentru un hidratant

Când optezi pentru orice hidratant, asigură-te că are componente uscate pentru piele, cum ar fi dimeticona care este un silicon special și păstrează umezeala blocată. Alte ingrediente, cum ar fi acidul hialuronic, uleiul mineral și jeleul de petrol sunt prietenoase cu pielea.

5. Nu folosi produse antiîmbătrânire

Produsele destinate efectelor anti-îmbătrânire sunt recomandate strict să fie ținute departe de tine. Cu toate acestea, dacă utilizezi oricare dintre acestea, asigură-te că nu au retinoizi sau AHA deoarece aceste componente sunt iritante pentru piele.

6. Încearcă pastile cu ulei de pește

Alimentația este un factor esențial pentru viața pielii. Pentru a începe cu asta, ia niște alimente și suplimente esențiale sănătoase. Uleiurile funcționează cel mai bine atunci când sunt luate pe plan intern. De asemenea, se spune că uleiul de pește, cum ar fi ulei de ficat de cod, ajută la hidratarea pielii uscate.

7. Răsfață-ți mâinile și picioarele

Iernile sunt cele mai dure pentru piele, vânturile răcoroase și temperatura scăzută îndepărtează strălucirea și umiditatea din piele. Pentru a preveni acest lucru, folosește mănuși și șosete în timpul iernii. Asigură-te că le păstrezi hidratate.

8. Buzele tale sunt importante de asemenea

Buzele sunt cele mai sensibile la uscare. Din când în când, folosește un scrub pentru buze pentru a le exfolia și a le catifela. Poți opta pentru un scrub de casă cu lămâie și zahar. Utilizează un balsam de buze gras și continuă să-l aplici la intervale frecvente. Praful, poluarea și vânturile de iarnă sunt principalele motive pentru deshidratarea buzelor.