Aciditatea gastrică, balonarea și durerile de stomac pot fi tratate fără medicamente. Iată cea mai simplă metodă

Presopunctura este o tehnica a medicinii alternative extrem de populara, probabil datorita faptului ca imbina atat acupunctura cat si presarea zonelor afectate. Presopunctura presupune presarea punctelor exacte de acupunctura. Foarte multe persoane considera ca presopunctura imbunatateste digestia, ajutand stomacul sa se goleasca mai repede si mai eficient, evitandu-se in acest fel balonarea si flatulenta.

In acest articol vom discuta intocmai despre cum presopunctura va ajuta stomacul sa functioneze optim fara dureri si gaze. Se considera urmatoarele puncte de presopunctura pentru gaze si flatulenta. Pentru eliminarea acestora din urma, trebuie sa insistati pe punctele cu pricina.
Punctele de presopunctura pentru stomac
Localizarea: Aceste puncte sunt in zona de mijloc a corpului.

Centrul de Energie, sau primul punct este situat chiar deasupra buricului. Celalalt punct este situat la 2 cm sub primul si este cunoscut sub numele de Marea de Energie. Care este rolul acestor doua puncte: Presati aceste doua puncte pentru a scapa de gazele din stomac. Presarea acestor doua puncte inlatura si contractia abdominala. Constipatia, durerile de stomac, durerile resimtite in partea inferioara a spatelui, stresul emotional si arsurile stomacale. Pentru rezultate eficiente si rapide, stimulati aceste puncte regulat.

Punctele de presopunctura din partea inferioara a spatelui
Localizarea: Acestea se afla localizate in partea de jos a corpului, la nivelul taliei. Mai sunt cunoscute si sub numele de Marea Vitalitatii.
Care este rolul acestor doua puncte: Presati aceste doua puncte pentru a scapa de indigestie, durere abdominala si durere de stomac. Totusi, daca va doare spatele, nu stimulati aceste puncte caci pot chiar intensifica durerea

Punctele de presopunctura de pe maini
Localizarea: Aceste puncte se afla localizate pe partea interioara a incheieturii mainii si se mai numesc Calea de acces catre poarta interioara.
Care este rolul acestor puncte: Stimularea lor va calma durerile de stomac, va grabi procesul de digestie si va
inlatura starile de ameteala.
.
Punctele de presopunctura de pe picioare (Punctele 3 mile)
Localizarea: Aceste puncte au rolul de a va face sa va recapatati energia astfel incat veti putea parcurge 3 mile chiar daca sunteti obositi. Cele doua puncte sunt localizate chiar sub genunchi, dupa cum puteti observa in fotografia de mai jos. Incercati sa gasiti zona moale de sub genunchi pentru o localizare corecta a punctelor.
Care este rolul acestor doua puncte: Stimulati aceste puncte pentru a va creste nivelul de energie, imunitatea si pentru a inlatura senzatia de ameteala, varsaturile, balonarile, gazele din stomac, constipatia, digestia si diarea.

Punctele de presopunctura de pe talpile picioarelor
Localizarea: Sunt doua puncte importante, primul se afla usor sub nodul piciorului dupa cum puteti observa in fotografie, iar la doilea se afla chiar la imbinarea dintre degetul mare si degetul imediat urmator.
Care este rolul acestor doua puncte: Stimularea primului punct ajuta stomacul, reduce gazele si imbuntateste circulatia. Stimularea celui de-al doilea punct inlatura senzatia de balonare si gazele.


Punctele de presopunctura de pe glezna piciorului
Localizarea: Sunt situate la 3 degete mai sus de partea interioara a gleznei piciorului.
Care este rolul acestor doua puncte: Stimularea acestor puncte va ajuta sa scapati de flatulenta, distensie abdominala si colita.
Aplicarea presiunii pe punctele de eliminat gazele stomacale:
La inceput apasati usor.
Sunt 4 nivele de presiune, aplicati-o crescendo.
Cand ati ajuns la al 4-lea nivel, apasati in miscari circulare.
Puteti folosi si uleiurile esentiale, vor face masajul mai usor si mai placut. Folositi orice ulei esential doriti.
Este important sa va relaxati in timpul presopuncturii, asa ca respirati adanc si corect.
Puteti repeta presopunctura ori de cate ori doriti.
Daca nu reusiti sa va faceti singuri presopunctura, cereti ajutorul unei alte persoane.
In video-ul de mai jos veti putea vedea cum se realizeaza procesul de presopunctura.