Acum ai 6 metode de a elimina dopurile de ceară din urechi! Alege metoda care mai tare îți place!

Ceara din urechile noastre nu este simplă murdărie. Urechile o produc pentru

a se proteja din interior și pentru a o folosi ca lubrifiant.

Această ceară este un antiinflamator și un antibactericid natural.

Însă uneori în urechile noastre se depune prea multă ceară care formează dopuri, iar acest lucru poate deveni deranjant.

Redacția Sănătoși.com vă aduce la cunoștință 6 metode prin care puteți scăpa de dopurile din ureche. Trebuie doar să alegi metoda care îți convine mai tare.

Formarea dopului de ceară în urechi este însoțită de următoarele simptome:

Probleme auditive
Scurgeri pe canalul auditiv
Amețeală
Senzație de a avea ceva în ureche
Zgomote în urechi
Mâncarimi pe canalul urechii
Furnicături în urechi

Pentru a preveni toate aceste simptome trebuie să vă curățați urechile cu regularitate. În celălalt caz, folosește una din aceste metode:

Apa oxigenată

Trebuie să amesteci peroxid de hidrogen de 3% cu apă în cantități egale și să picuri această soluție în ureche. După aceasta, dopul de ceară se va dizolva. Repetă procedura de câteva ori.

Uleiul de masline

Uleiul de măsline înmoaie dopul de ceară. Trebuie să turnați în ureche ulei și să stați nemișcați câteva ore (puteți dormi). Repetați procedura de câteva ori la rând.

Ulei de Parafină

Uleiul de parafină îl puteți găsi la farmacie. Încălziți puțin ulei de parafină și aplicați-l în ureche. Stați nemișcați câteva minute, apoi clădiți urechea cu apă caldă.

Soluție salină

Încă o modalitate eficientă de a îndepărta ceara.

Trebuie doar să îmbibați o dischetă din bumbac în aceasta soluție: dizolvați o linguriță de sare în ½ ceașcă de apă (100 ml).

Puneți capul pe o parte pentru a permite picăturilor să pătrundă cât mai adânc în ureche.

Soluție din oțet și alcool

Amestecați oțet și alcool sanitar în părți egale. Picurați în ureche și așteptați câteva minute. Clătiți urechea cu apă caldă, apoi repetați procedura până dopul nu se dizolvă complet.

Glicerina

Glicerina este extrem de eficientă în îndepărtarea dopurilor de ceară. Puneți câte 4 picături de glicerină în ureche. repetați procedura din cinci în cinci minute, de patru ori la rând

Sperăm că aceste remedii îți vor prinde bine.