Acum vom semăna semințele de ardei doar așa! Este o metodă foarte ingenioasă și eficientă!

Astăzi vă vom prezenta o metodă eficientă de semănare a semințelor de ardei, care garantează obținerea unor fire puternice și sănătoase de răsaduri. Această metodă a fost testată și aprobată de mulți grădinari și niciodată nu a dat greș.

Pentru început
trebuie să știți că ardeiul este o cultură care germinează relativ ușor, dar
necesită anumite condiții pentru aceasta și o îngrijire pe măsură.

Pentru ca răsadul să fie gata în perioada potrivită de plantare din regiunea dvs., grădinarii experimentați recomandă semănarea semințelor cu 70 de zile înainte, adică aproximativ de pe data de 10 februarie, până pe la începutul lunii martie.

În ceea ce privește alegerea semințelor, vă recomandăm să alegeți ardeii cei mai dulci și cărnoși și nu contează soiul sau hibridul. De asemenea, nu încercați să economisiți, deoarece semințele ieftine de multe ori nu germinează.

Substratul pentru semințele de ardei trebuie să fie bine afânat, bogat în substanțe minerale și îngrășământ ecologic, cum ar fi diatomita, care stimulează creșterea și dezvoltarea culturilor și le furnizează microelementele necesare pe parcursul etapelor de vegetație.

Astfel, distribuiți substratul în containere (de preferință de formă dreptunghiulară, nu foarte înalte și cu găuri la bază) și presați-l un pic cu mâinile. Noi am folosit un recipient cu înălțimea de 4 cm, pe 3 dintre care i-am umplut cu substrat.

După aceasta, tapetați suprafața solului cu un strat de hârtie igienică, pe care va trebuie să o umeziți cu apă.

În continuare, divizați suprafața recipientului cu bețișoare din lemn, lăsând între ele o distanță de cel puțin 3-4 cm. Datorită acestei proceduri, rândurile de răsaduri vor fi mai drepte și bine organizate. De asemenea, acest pas este important pentru libertatea firelor de răsad, iluminarea suficientă a acestora și dezvoltarea sănătoasă atât a frunzelor, cât și a rădăcinilor.

Acum, puteți trece la semănarea semințelor. Așezați-le în rânduri, la o distanță de 2-3 cm una de alta. După aceasta, puteți îndepărta bețișoarele din lemn.

Sfat: Pentru a nu confunda soiurile de ardei, vă recomandăm să numerotați fiecare pachet de semințe, apoi să dublați cifra în dreptul rândului cu semințele respective. Astfel, veți ști unde și ce fel de soi a fost semănat.

Presărați semințele cu încă 1 cm de sol. Puteți observa că acestea se mențin pe poziția lor, iar acest lucru se datorează faptului că s-au lipit bine de hârtie. Presați din nou solul cu mâinile și umeziți-l cu apă, dar aveți grijă să nu exagerați.

Puneți
recipientele într-un loc întunecos, la o temperatură de +20-25°C, până la
apariția firelor de răsad. Apoi transferați-le sub o lampă pentru răsaduri,
până când vor fi gata de plantarea în grădină.

Unul dintre avantajele acestei metode de semănare este faptul că nu va trebui să încolțiți semințele înainte de aceasta. Hârtia igienică se va isprăvi de minune cu sarcina dată.

Încercați și dvs.
această metodă de semănare, nu veți rămâne dezamăgiți.

Spor la
grădinărit!

0 Comentarii

Citeşte şi: