Află de ce pe măsură ce trec anii este atât de greu să slăbești

Conform nutriționistei Julie Stefanski, majoritatea adulților iau în greutate între 450 g și 1 kg pe an, iar pe măsură ce trec anii le este din ce în ce mai greu să scape de ele, chiar dacă niciodată n-au avut o problemă cu greutatea.

În acest proces sunt implicați mai mulți factori, dar a fost confirmat de cercetări recente faptul că posibilitatea de a slăbi scade odată cu înaintarea în vârstă, în principiu din cauza hormonilor, care fac ca grăsimea să se lipească mai bine pe țesuturi. În acest sens, femeile trăiesc o scădere a nivelului de estrogen și bărbații înregistrează diminuarea testosteronului, ceea ce duce la mai multă grăsime abdominală și dispariția mușchilor, mai ales în rândul femeilor. În medie, oamenii pierd între 3-8% din masa musculară în fiecare deceniu de după împlinirea vârstei de 30 ani, iar acest lucru influențează cantitatea de calorii pe care le arde corpul într-o zi. Trebuie să știi că mai puțini mușchi înseamnă îngrășarea treptată, dacă nu se crește cantitatea de sport efectuată și nu se ajustează regimul alimentar.

Doar pentru că este un pic mai greu să slăbești, nu înseamnă că trebuie să-ți pierzi speranța, deoarece antrenamentele de forță te ajută să-ți menții masa musculară și niciodată nu este prea târziu ca să începi. Dacă nu ai încercat niciodată să tragi de fiare, atunci este mai bine să iei serios în considerare câteva ședințe cu antrenor personal, pentru a avea pe cineva care să-ți arate exact ce exerciții trebuie să faci și care este postura corectă și a evita astfel accidentările.

De asemenea, nu uita să adaptezi cantitatea și calitatea alimentelor, pentru că o nutriție echilibrată te va ajuta atât în performanțele sportive cât și în procesul de slăbire. Gândește-te la faptul că uneori mănânci o anumită cantitate de mâncare sau anumite tipuri de alimente doar din comoditate și obișnuință, nu pentru că organismul ți-o cere și vei vedea că dacă ești atentă la cum te simți după ce mănânci îți va fi mai ușor data viitoare să consumi doar ce și cât ai cu adevărat nevoie.