Aliatul ideal la sală – Sucul ieftin și natural care ajută mușchii să se dezvolte

Multe băuturi și alimente pot furniza energia necesară unui sesiuni de sport. Un studiu britanic recent a descoperit chiar o proprietate interesantă a sucului unei anumite legume care ar contribui într-adevăr la întărirea mușchilor.

Există o băutură care, luată înainte de un antrenament, ar putea să întărească mușchii? Vești bune pentru sportivi: răspunsul este da, conform concluziilor unui studiu britanic recent. O echipă de cercetători de la Universitatea din Exeter și-a concentrat cercetările pe o anumită moleculă: nitratul alimentar. Rezultatele sale au fost publicate în revista „Acta Physiologica”.

Sfecla roșie

Această legumă foarte concentrată în nitrați dietetici este sfecla roșie. Studiile anterioare au evidențiat deja legătura dintre nitrat și o formă fizică mai bună. De data aceasta, oamenii de știință s-au întrebat cum acționează exact această moleculă pentru a avea această proprietate.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au colectat date de la zece participanți. Prezența nitratului a fost măsurată în salivă, sânge, mușchi și urină. La o oră după ingerarea nitratului, participanții au fost nevoiți să contracteze cvadricepsul, mușchiul coapsei, folosind un aparat timp de cinci minute. Oamenii de știință au observat apoi o concentrație de niveluri de nitrați în mușchii lor, crescându-le puterea fizică cu 7%.

Totuşi, ei admit limitele cercetării lor. Deși este recunoscut faptul că sucul de sfeclă este foarte concentrat în nitriți dietetici, participanții nu au ingerat nitratul în acest fel. În plus, participanții la experiment au fost exclusiv bărbați. Prin urmare, cercetătorii încurajează alte cercetări pe același subiect, dar variind mai mult participanții pentru a-și rafina rezultatele.

Vitamine și minerale

Sfecla, dincolo de concentrația sa în nitrați, oferă și vitamina A, B și C, precum și multe minerale. Este, de asemenea, un excelent antioxidant. Dacă sunteți interesat de proprietățile sucului său, cercetătorii subliniază că vi-l puteţi prepara singuri. Folosirea sfeclei crude este de preferat, deoarece această legumă pierde anumite vitamine în timpul gătirii.

0 Comentarii

Citeşte şi: