Alimente și remedii naturale pentru îmbunătățirea fluxului sanguin

Mâinile sau degetele tale sunt mereu reci? Unele părți ale corpului încep să simtă amorțeală sau furnicături după ce stai în picioare sau jos pentru perioade prelungite? Exact acest lucru se întâmplă atunci când circulația sângelui este întreruptă. Deși fluxul sanguin revine de obicei la normal după unele mișcări, poate duce la complicații și probleme de sănătate în timp. Prin urmare, este important să abordăm această problemă.
👉 Ce este circulația sanguină slabă?
Sistemul circulator, cunoscut și sub numele de sistem cardiovascular, este responsabil pentru transportul de sânge, oxigen și substanțe nutritive în tot corpul. Când fluxul sanguin către anumite părți ale corpului este redus, începeți să aveți anumite simptome:
– O senzație de furnicături
– Amorţeală
– O durere palpitantă sau usturătoare, în special la nivelul membrelor
– Crampe musculare
👉 Ce cauzează o circulație slabă a sângelui?
Boala arterială periferică : boala arterelor periferice este o afecțiune circulatorie care determină îngustarea arterelor și a vaselor de sânge. Poate duce la o circulație slabă a sângelui în picioare.
Cheaguri de sânge: cheagurile de sânge pot bloca fluxul de sânge către diferite părți ale corpului, parțial sau în întregime.
Vene varicoase: atunci când venele tale devin mari ca urmare a insuficienței valvulare, rezultă vene varicoase. Venele deteriorate nu pot transporta sângele la fel de eficient ca cele normale, ducând astfel la o circulație slabă a sângelui.
Diabetul: Diabetul poate provoca, de asemenea, o circulație slabă a sângelui în anumite zone ale corpului. Acest lucru se datorează de obicei neuropatiei diabetice.
Obezitate: Cei care sunt supraponderali sau obezi se pot confrunta cu probleme de circulație proastă.
👉 Cele mai bune alimente care stimulează circulația sângelui în corp
1. Mure
Consumul regulat de mure este una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți circulația sângelui. Aceste fructe de pădure sunt o sursă bogată de nutrienți diferiți care stimulează formarea de noi celule sanguine și vă purifică sângele.
2. Nuci
Nucile, în special nucile și migdalele sunt surse bogate de antioxidanți care sporesc aportul de sânge prin dilatarea vaselor de sânge.
3. Usturoi
Usturoiul conține alicină, care are proprietăți antioxidante puternice care vă purifică sângele și îmbunătățesc circulația sângelui. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației în corpul dumneavoastră.

4. Piper Cayenne
Piperul Cayenne îmbunătățește funcționarea vaselor de sânge și vă întărește arterele. Acest lucru se datorează în principal proprietăților sale medicinale stimulatoare.
5. Ginkgo Biloba
Ginkgo biloba conține flavonoizi și terpenoizi care îi conferă cele mai multe proprietăți medicinale. Flavonoidele sunt antioxidanți puternici care vă protejează corpul, inclusiv inima și vasele de sânge, de deteriorarea radicalilor liberi. Terpenoizii din ginkgo biloba sunt responsabili pentru dilatarea vaselor de sânge și îmbunătățirea circulației sângelui.
6. Ghimbir
Ghimbirul tratează nu numai digestia și greața, ci este și o opțiune excelentă pentru îmbunătățirea circulației sângelui. Proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale ghimbirului vă purifică sângele și vă protejează corpul de deteriorarea radicalilor liberi.
7. Pepene verde
Licopenul din pepenele verde contribuie la îmbunătățirea circulației sângelui datorită proprietăților sale antioxidante.
8. Citrice
Citricele sunt bogate în vitamina C. Au proprietăți antiinflamatorii puternice care ajută la reducerea inflamației în corp. O combinație a acestor proprietăți vă ajută să vă purificați sângele și să îmbunătățiți circulația.
9. Ovăz
Ovăzul poate face minuni în îmbunătățirea circulației sângelui în tot corpul. Are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care vă ajută să vă dilatați vasele de sânge și să vă protejați corpul de deteriorarea radicalilor liberi.
10. Ciocolata neagră
Ciocolata neagră este o sursă bogată de cacao, care conține flavonoide și are un potențial antioxidant ridicat, sporind fluxul sanguin.
11. Avocado
Avocado este o sursă bogată de aminoacid numit L-carnitină, care stimulează metabolismul, promovează pierderea de grăsime și crește circulația sângelui, în special în creier.
12. Somon
Somonul este o sursă bogată de acizi grași omega-3 care posedă proprietăți antiinflamatorii și stimulează potențialul antioxidant al inimii. Acest lucru vă ajută să vă îmbunătățiți sănătatea cardiovasculară și crește circulația sângelui.
👉 Alte modalități naturale de a crește circulația sângelui în corp
✔️ Masaj
Un masaj complet al corpului folosind orice ulei purtător este o metodă excelentă și acceptată pe scară largă pentru a crește circulația sângelui în tot corpul. Fluxul sanguin îmbunătățit promovează vindecarea și starea de bine. Puteți opta pentru terapia de masaj profesională sau terapeutică pentru beneficii suplimentare.
✔️ Respirație adâncă
Oricât de surprinzător pare, o sesiune de respirație profundă concentrată poate ajuta la creșterea fluxului sanguin. Când respiri profund, mușchii tăi sunt relaxați. La rândul său, acest lucru ajută la dilatarea vaselor de sânge, ceea ce ajută la îmbunătățirea circulației sanguine.
✔️ Presopunctura
Presopunctura este o terapie care presupune masarea anumitor puncte specifice pe picior. Acest lucru este cunoscut pentru a vă întări sistemul imunitar și pentru a îmbunătăți circulația sângelui în întregul corp.
✔️ Evitați alcoolul
Consumul de alcool poate afecta circulația naturală a sângelui. Prin urmare, trebuie să evitați consumul de alcool pentru a face celelalte metode mai eficiente.
✔️ Păstrați-vă bine hidratat
Bea suficientă apă și menține-te bine hidratat pentru a îmbunătăți fluxul de sânge în tot corpul.
Puteți combate cu ușurință circulația deficitară a sângelui cu ajutorul alimentelor și remediilor enumerate în acest articol. De asemenea, rețineți că este nevoie de câteva alegeri și modificări ale stilului de viață sănătos pentru a vă îmbunătăți fluxul sanguin și pentru a combate orice complicații.

0 Comentarii

Citeşte şi: