Alimentele recomandate de medic iarna: Încălzesc organismul și reduc pofta de mâncare

Iarna, organismul nostru are nevoie de mai multă energie și, prin urmare, dieta ar trebui să includă alimente care să îl ajute să își mențină căldura și să își îndeplinească funcțiile normale. Dar, în același timp, pe vreme rece, crește pofta de mâncare și, odată cu ea, probabilitatea de a lua în greutate în exces.

Dr. Marina Sorokina, nutriționist, a dezvăluit care sunt alimentele care nu numai că încălzesc corpul iarna, dar și reduc pofta de mâncare.

Alimente care încălzesc organismul și reduc pofta de mâncare

„Pentru a suporta mai ușor frigul, trebuie să mănânci mai des alimente bogate în calorii. Acestea vor oferi organismului tău energia și nutrienții necesari pentru a întări sistemul imunitar”, subliniază medicul.

Pentru a nu îngheța iarna și pentru a nu suferi de un apetit crescut, este necesar să consumați în mod regulat următoarele alimente:

1. Kaki

Acest fruct delicios ajută la îmbunătățirea sănătății și la creșterea rezervelor de vitamine. Datorită compoziției sale, kaki întărește vasele de sânge, normalizează tensiunea arterială, reduce inflamația din organism și, de asemenea, crește rezistența la frig pentru o perioadă lungă de timp.

2. Cartofii

Conțin mult potasiu, care îmbunătățește semnificativ circulația sângelui și ajută să nu înghețe chiar și în cel mai sever frig. Cu toate acestea, merită să ne amintim că cartofii sunt un produs bogat în calorii cu care nu trebuie exagerat. Consumați în cantități rezonabile, ei sătură mult timp și, în consecință, reduc dorința de a consuma alimente calorice.

3. Rodie

Conține mult fier, a cărui cantitate depinde în mod direct de schimbul corect de căldură. Pe lângă faptul că reface aportul acestui oligoelement, rodia ajută la întărirea nervilor și a pereților vaselor.

4. Algele marine

Unul dintre motivele pentru senzația constantă de frig și afectarea schimbului de căldură poate fi lipsa de iod din organism. Poți suplini acest lucru prin consumul regulat de alge. Acest aliment va ajuta la întărirea nervilor, la activarea glandelor suprarenale și la îmbunătățirea permeabilității vaselor de sânge.

5. Varza murată

Această legumă este o sursă unică de vitamina C – 100 de grame de varză murată conține norma zilnică de acid ascorbic. În plus, în procesul de fermentație, vitamina C nu numai că se păstrează în forma sa originală, dar chiar își mărește concentrația.

0 Comentarii

Citeşte şi: