Aluat opărit pentru colțunași și șuberece!

Este un super aluat, din care puteți să modelați tot felul de colțunași și șuberece! Datorită apei fierbinți, glutenul din făină devine mai rezistent și, drept rezultat, aluatul este mai elastic și mai maleabil. Iar produsele preparate din el (colțunașii, șuberecele etc.) sunt mai puțin lipicioase și își mențin mai bine forma. Trebuie neapărat să încercați acest aluat neobișnuit!

Noi am pregătit aluatul cu mixerul, montând telul pentru aluat. Bineînțeles, puteți să-l pregătiți manual: nu vă îngrijorați că vă veți opări, deoarece până în momentul, în care trebuie frământat cu mâinile, aluatul devine călduț.

loading...

INGREDIENTE:

loading...

-1 kg de făină;

-2 ouă;

-2 pahare de apă clocotită;

-2 linguri de ulei de floarea-soarelui;

-o lingură de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Puneți făina cernută în bolul de la mixer. Adăugați sarea, ouăle și uleiul de floarea-soarelui. Amestecați cu mixerul până veți obține un aluat cu textură nisipoasă.

2.Adăugați toată apa clocotită. Mixați aluatul până o va încorpora complet.

3.Apoi transferați-l pe suprafața de lucru, presărată cu făină. Frământați-l cu mâinile până va deveni omogen. Veți observa că el este absolut nelipicios și foarte plăcut la atingere.

4.Dacă nu veți utiliza îndată aluatul, presărați-i suprafața cu făină sau înveliți-l cu folie alimentară, ca să nu se usuce.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!