Apa de ploaie – Uite ce beneficii are si cum o poti aduna mai eficient

 

Apa de ploaie are multe beneficii si este utila in gospodarie, dar si
pentru uz casnic. Iar vara este cel mai bun moment pentru colectarea
apei de ploaie; este anotimpul cu cele mai multe ploi reci,
torentiale…deci, apa din belsug.
Apa de ploaie are o serie de
proprietati, iar daca provine si dintr-o zona cu aer curat, departe de
zonele industriale, este si mai bine.

Idei pentru colectarea si pastrarea apei de ploaie

Apa de ploaie - Uite ce beneficii are si cum o poti aduna mai eficient


Cu un ph neutru, apa de ploaie poate fi folosita atat la udatul legumelor, fructelor din gospodarii, dar si pentru intretinerea parului sau chiar a tenului.

Nu contine saruri minerale, fapt pentru care poate fi pastrata fara probleme si la temperaturi de 5-10 grade Celsius. Practic, apa de ploaie nu va dezvolta microorganisme.

In vremuri apuse, bunicii colectau apa, o filtrau dupa care o pastrau la loc de cinste in gospodarie. Femeile puneau apa de ploaie in sticlute, alaturi de o creanga de busuioc si isi spalau frecvent tenul. De asemenea, pastrau apa de ploaie clatindu-si podoaba capilara.

Magie intr-o picatura de apa

Intr-adevar, dincolo de beneficiile amintire, in trecut, oamenii credeau ca apa de ploaie are si ceva magic.
1. Daca aduni apa de ploaie cand e Luna plina, aduni si energiile Lunii, putand folosi apa la tot felul de leacuri, la ceaiuri care au cu totul si cu totul alte puteri.
2. Cand aduni apa de ploaie dupa o furtuna cu fulgere, ai in acele picaturi si enregiile focului. Practic, apa odata filtrata poate fi folosita la spalatul corpului. Se vor vindeca mult mai rapid, fara urme, echimozele sau eventualele iritatii lasate dupa o epilare, iar durerile musculare vor fi amintire.
3. Apa de ploaie, pusa in sticlute cu sare de mina, alunga spiritele rele din casa si din jurul acesteia.

4. In serile cu insomnii, pune intr-un vas apa de ploaie si lasa o lumanare pastila sa pluteasca. Vei adormi fara probleme.

Cum colectam apa

Credem sau nu in magie, apa de ploaie are beneficii si trebuie colectata. Daca o pastrati si in recipiente curate, chiar sterile in unele cazuri, isi va pastra integral proprietatile.

O idee simpla este aceea de a amenaja alipite de casa, chiar sub stresini si langa burlane butoaie din lemn sau din plastic, daca nu se poate altfel, dar curate. Legate toate butoaiele prin furtunase, veti colecta apa suficienta pentru mult timp.

Puteti colecta inteligent intr-un singur vas mare din metal sau aplicand butoaielor lasate in curte un fel de palnii. Astfel, apa nu se va scurge direct in butoi, pierzandu-se multa pe din-afara, ci va ajunge cat mai multa si direct in recipient. Palniile pot fi realizate manual, din panza si bete sau pot fi pur si simplu umbrele mari, gaurite.

Oamenii apeleaza la diferite idei, unele mai nastrusnice decat altele, dar mereu practice si de folos. Imaginile alaturate sigur va vor inspira sa le puneti in practica.

0 Comentarii

Citeşte şi: