Așa îți dai seama că orezul pe care îl consumi conține plastic! Toți trebuie să afle asta!

China ramane cel mai important producator de orez din lume. Regatul Mijlociu are o productie de peste 200 milioane de tone pe an, exportand in toate colturile lumii. Atat bucatarii, cat si consumatorii trebuie sa tina seama de faptul ca exista pe piata orez contrafacut…..

Cum iti dai seama?

Amidonul din cartofi este amestecat cu plastic si astfel se ajunge la o compozitie asemanatoare orezului. La final, i se adauga o aroma de orez si este gata de trimis pe piata.

Medicii avertizeaza ca trei portii de orez pot fi echivalentul ingurgitarii unei pungi de plastic…..

Cu ajutorul acestor 4 trucuri, veti putea afla daca orezul pe care il consumati este contrafacut:

 

Testul apei

Puneti o lingura de orez nefiert, intr-un pahar cu apa rece si amestecati bine. Daca orezul ajunge pe fundul paharului, atunci este pur. Daca boabele raman la suprafata, contin plastic.

Testul focului

Puneti cateva boabe pe foc. Daca se aprind imediat si miros a plastic ars, stiti ca nu trebuie sa le mancati, nu?

Testul cu mojarul

Atunci cand zdrobiti boabele de orez in mojar, trebuie sa arate ca o pudra alba, fina. Daca orezul este contrafacut, pudra va fi galbuie.

Testul mucegaiului

Pentru a va asigura ca nu gatiti orez contrafacut, fierbeti cateva boabe, apoi puneti-le intr-o cutie inchisa cu capac si lasati- le sa stea cateva zile. Daca fac mucegai, puteti gati orezul, daca nu, inseamna ca este contrafacut.

Nu uitati sa impartasiti cu prietenii si familia – toata lumea trebuie sa afle asta!

2 Comentarii

  1. Niculae Jeni

    Nu este din plastic spuneti numai prostii

  2. Camelia Mihaela Popescu

    Atunci când este vb de chinezi totul este posibil ! Ăștia și ouă au făcut artificiale și câte altele , de ce piața e plină de ei ?! Deja domină planeta !

Citeşte şi: