ATENŢIE la aceste simptome: Sunt indicii timpurii ale bolii Alzheimer

Demenţa face mai mult decât să ducă la pierderea memoriei, studiile arătând că această boală este marcată de o serie de simptome ce apar în special la începutul bolii. Acestea nu sunt însă uşor de recunoscut: de la neputinţa de a recunoaşte sarcasmul la pierderi de echilibru, unele simptome sunt greu de remarcat.

1. Îţi pierzi mereu echilibrul?

Toată lumea se împiedică din când în când, dar dacă acest lucru se întâmplă constant poate fi un semn al apariţiei bolii Alzheimer, conform unui nou studiu, scrie doctorulzilei.ro.

2. Poţi să apreciezi sau nu sarcasmul, dar acesta este parte a culturii noastre.

Persoanele care suferă atât de demenţă ,cât şi de Alzheimer au tendinţa de a înţelege mai greu sarcasmul.

3. Persoanele care se află la începutul demenţei devin indiferente faţă de normele sociale.

Furtul dintr-un magazin, intrarea prin efracţie şi un comportament inadecvat în cadrul relaţiilor interpersonale cum ar fi comentarii sexuale deplasate, toate pot reprezenta simptome ale bolii.

4. Un simptom surprinzător al demenţei este ingerarea unor obiecte sau mâncăruri care sunt amare sau alterate.

Acest lucru se întâmplă deoarece individul uită ce să facă cu lucrurile ce se află în faţa sa.

5.Lipsa politeții

Dacă cineva care de obicei este politicos începe să insulte sau să spună lucruri inadecvate şi nu arată a fi conştient sau să regrete ceea ce a spus, aceea persoană poate avea un prim simptom al demenţei.

6. Un alt semn al bolii Alzheimer este imposibilitatea gestionării banilor

Acest lucru poate începe cu neputinţa de a gestiona banii si facturile, dar pe măsură ce boala progresează, deciziile financiale proaste devin din ce în de mai dese şi mai grave.

7. Vorbire mai puțin fluentă

Este de asemenea un semn rău dacă o persoană care obişnuia să vorbească fluent, fără piedici a început să aibă probleme, nemaiputând vorbi astfel.