Avantajele portocalelor: pentru pierderea în greutate, menținerea pielii tinere și multe altele

Portocalele sunt ambalate cu vitamine și minerale, beta-caroten, potasiu, magneziu și fibre. Proprietățile lor alcalinizante și detoxifiante vă mențin corpul sănătos. Sunt bogate în vitamina C, un puternic antioxidant.
O portocală medie vă avantajează sănătatea în diferite moduri. Poate ajuta la scăderea în greutate și, de asemenea, crește imunitatea. Proprietățile sale antiinflamatoare, antivirale și antimicrobiene ar putea aduce beneficii în diferite moduri. Sucul de portocale are proprietăți antiinflamatorii și studiile sugerează că ar putea ajuta chiar și în tratamentul bolilor cronice!
? Care sunt beneficiile pentru sănătate ale portocalelor?
? Poate ajuta la scăderea în greutate
Rapoartele sugerează că fibrele din portocale poate favoriza sațietatea, care poate contribui la pierderea în greutate. S-a descoperit că portocalele promovează sațietatea mai bine decât sucul de portocale (care este lipsit de fibre).
Fibrele din portocale te pot menține plin și ajungi să mănânci mai puțin. Puteți înlocui desertul cu acest fruct cu conținut scăzut de calorii, care nu vă va lăsa pofta de dulciuri.
? Poate întârzia îmbătrânirea pielii
Portocalele, la fel ca majoritatea celorlalte citrice, pot ajuta la prevenirea deteriorării pielii provocate de UV.
Portocalele conțin acizi organici, vitamine, minerale, vitamina C și flavonoide. Acestea ar putea juca un rol în sănătatea pielii.
Unele dovezi anecdotice sugerează că aplicarea topică a portocalelor poate hrăni pielea. Conținutul lor de apă poate hidrata pielea și accelera producția de colagen. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a stabili acest lucru.
? Poate regla nivelurile tensiunii arteriale
Portocalele (și sucul lor) sunt bogate în potasiu, ceea ce ajută la reglarea tensiunii arteriale. Unele studii sugerează că sucul de portocale poate avea un efect semnificativ asupra tensiunii arteriale și a altor afecțiuni asociate.
? Poate reduce nivelul colesterolului
Aportul pe termen lung de suc de portocale a fost asociat cu niveluri mai scăzute de colesterol la bărbați și femei. Sucul ar putea reduce nivelul colesterolului total și nivelul colesterolului rău.
Portocalele sunt bogate în fibre (pectină). Studiile la șobolani arată că această fibră poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol în ficat și ser.
Fibrele pot împiedica tractul digestiv să absoarbă colesterolul. De asemenea, se crede că, pe lângă fibre, vitamina C, potasiul și flavonoidele din fruct pot contribui la scăderea colesterolului.
? Poate promova sănătatea inimii
Studiile arată că alimentele bogate în vitamina C , cum ar fi portocalele, ajută la prevenirea bolilor de inimă, menținând nivelul colesterolului scăzut.
Vitamina C din fruct împiedică și coagularea sângelui. Aceasta previne tromboza (coagularea locală a sângelui) și reduce riscul unui atac de cord.
Potasiul din portocale, după cum sa discutat, poate reduce tensiunea arterială și riscul bolilor cardiovasculare.
? Poate ajuta la tratamentul diabetului
Într-un studiu nigerian, portocalele, împreună cu alte fructe, au fost considerate sigure pentru a fi consumate de cei cu diabet. Acest lucru a avut legătură cu răspunsul glicemic sănătos pe care l-a avut fructul în organism.
Pulpa portocalelor servește ca o sursă excelentă de fibre. Fibrele ajută la încetinirea absorbției zahărului și la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge.
Pentru a absorbi complet fibra, evitați sucurile extrase și alegeți fructele întregi.
? Poate preveni pietrele la rinichi
Deficitul de citrat în urină poate provoca pietre la rinichi. Portocalele (și sucul lor) pot ajuta la creșterea nivelului de citrat în urină, reducând riscul de pietre la rinichi.
Portocalele (și sucul) conțin, de asemenea, calciu care poate reduce riscul de pietre.
? Poate ajuta la tratarea anemiei
Vitamina C din portocale poate favoriza absorbția fierului. Fierul nu poate fi complet absorbit în organism fără ajutorul vitaminei C (un nutrient cu care sunt încărcate portocalele). Gustarea a cel puțin o portocală în fiecare zi poate ajuta la tratament.
Portocalele conțin și acid folic. Unele cercetări arată că acest nutrient poate ajuta la prevenirea anemiei megaloblastice, o tulburare a sângelui care provoacă oboseală.
? Poate ajuta la creșterea imunității
Portocalele sunt bogate în vitamina C. Unele cercetări afirmă că acest nutrient poate ajuta la creșterea imunității. Fructele conțin mulți alți nutrienți esențiali, cum ar fi folatul și cuprul, care pot promova, de asemenea, sănătatea imună.
? Poate reduce riscul de cancer de colon
Studiile la șobolani arată că sucul de portocale poate ajuta la inhibarea cancerului de colon. Fructul (și sucul său) conțin hesperidină, care este un flavonoid cu potențial chemopreventiv.
Fibrele din portocale pot ajuta la reducerea riscului de cancer de colon. Portocalele conțin, de asemenea, alți agenți chimiopreventivi importanți care ajută în acest sens.
? Poate promova sănătatea ochilor
Probabil ați auzit cum fructele și legumele de culoare portocalie promovează sănătatea ochilor și protejează vederea. Consumul de portocale poate oferi beneficii semnificative pentru ochi, deoarece flavonoidele din ele ajută la creșterea sănătății vederii. Studiile au arătat că participanții care au consumat portocale s-au dovedit a avea un risc redus de degenerescență maculară legată de vârstă.

? Poate ajuta la tratarea sindromului ovarului polichistic
Ar trebui să urmați o dietă care conține alimente cu indice glicemic scăzut pentru a combate SOP. Portocalele au un indice glicemic scăzut și este potrivit pentru cei cu aceasta afecțiune. Portocalele îmbunătățesc, de asemenea, rezistența la insulină, despre care se crede că este originea sindromului ovarului polichistic.
Portocalele sunt destul de populare. Au un gust răcoritor, dar mai important, conțin antioxidanți importanți care promovează sănătatea umană.
? Care este profilul nutrițional al portocalelor?


?Articole recomandate:
? 12 beneficii pentru sanatate ale consumului de citrice
? Ceai si decoct de portocale – retete si beneficiile aduse, in special in timpul sezonului rece
? Lime – beneficii minunate pentru piele, păr și sănătate
? Beneficiile sucului de portocale asupra sanatatii
? Cei mai multi oameni arunca cojile de portocala, dar acest lucru poate fi o gresala avand in vedere multiplele beneficii care ni le-ar putea aduce

0 Comentarii

Citeşte şi: