Balonarea, combătută de o vitamină. În ce alimente se găseşte

Balonarea, combătută de o vitamină. În ce alimente se găseşteO vitamină te scapă de balonare în câteva minute. Printre cele mai întâlnite cauze ale balonării se numără alimentele care cauzează retenția de apă și încetinesc digestia.

Din fericire, puteți rezolva rapid problema balonării tot cu ajutorul unor alimente. Este vorba de cele care conțin complexul de vitamine B.

Iată cum funcționează:

Vitamina B6

Vitamina B6 combate retenția de apă în organism. Un număr de studii au arătat că 90% din populația lumii are deficiență de vitamina B6, din cauza stilului de viață modern și al obiceiurilor alimentare deficitare. Această vitamină mai are și beneficiul de a stimula sistemul imunitar, în lupta sa contra bacteriilor și virusurilor, potrivit doctorulzilei.ro. Este extrem de benefică și pentru cardiaci și femei gravide. Cele mai bune surse de vitamina B6 sunt: pește, cereale integrale, spanac, legume, carne de pasăre.

Vitamina B1

Vitamina B1 este crucială pentru digestia carbohidraților. De fapt, transformă ceea ce mâncăm în energie. Pe lângă asta, îmbunătățește funcția inimii și a nervilor, dar de asemenea accelerează digestia și neutralizează gazele și balonarea. Cele mai bune surse de vitamina B1: cereale integrale, legume, drojdie.

Remediu care te scapă de balonare și de arsuri la stomac

  • O lingură de gel de aloe vera
  • 1 castravete
  • ½ pahar de apă
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 1 lămâie
  • 1 mănunchi de pătrunjel

CITEȘTE ȘI: Vitamina esenţială împotriva cancerului şi a bolilor de inimă – De ce ne poate lipsi iarna

Puneți toate ingredientele la blender și amestecul rezultat îl beți imediat după preparare. Îl puteți consuma zilnic, până la remedierea problemei.

0 Comentarii

Citeşte şi: