Bob lângă bob: de acum doar așa! O garnitură sfărâmicioasă chiar și din cel mai ieftin orez

Dacă vreți să învățați să gătiți o garnitură cu adevărat magică din soiurile ieftine de orez, luați în considerație metoda propusă de echipa noastră!

OREZ SFĂRÂMICIOS PENTRU GARNITURĂ

Ingrediente:

-un pahar de orez;

-400 ml de apă (pentru fiert);

-40 g de unt;

-o linguriță de sare.

Mod de preparare:

1.În primul rând, nu vă leneviți să spălați foarte bine orezul. Puneți boabele într-un bol adânc și acoperiți-le cu apă, după care amestecați-le foarte bine cu mâinile și scurgeți apa bogată în amidon. Repetați procedura până când apa va deveni transparentă.

2.Acoperiți orezul spălat cu apă rece. Acoperiți bolul cu un prosop de hârtie și puneți-l deoparte pentru minim 2 ore. Puteți să înmuiați orezul și peste noapte sau dimineața, ca să-l fierbeți în timpul serii.

3.Scurgeți apa, în care s-a înmuiat orezul și iarăși spălați-l foarte bine. Transferați-l într-o crăticioară (în mod ideal, un ceaun cu pereții groși). Acoperiți-l cu volumul de apă indicat în lista de ingrediente.

4.Aduceți orezul până la punctul de fierbere și fierbeți-l timp de 3 minute pe foc mare. În timpul acestei etape adăugați sarea și untul. Acoperiți cratița cu un capac, opriți focul și lăsați garnitura să se odihnească pe parcursul a 30 minute, ca să ajungă la stadiul potrivit de preparare.

Garnitura sfărâmicioasă de orez — bob lângă bob — este foarte aspectuoasă! Astfel, sunt necesare câteva procese simple și 3 minute de fierbere activă, ca să obțineți o garnitură într-adevăr gustoasă și folositoare, o bază pentru supa de lapte sau o umplutură pentru pateuri și budinci.

V-a plăcut acest șiretlic culinar? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi