Carne conservată în suc propriu (prin metoda sterilizării)!

Este cea mai simplă și disponibilă metodă de conservare a cărnii în suc propriu! Poate fi preparată în condiții casnice, fără dispozitive speciale (autoclavă). Viitoarele conserve pur și simplu se sterilizează într-o cratiță cu apă (rețeta este verificată de multe generații de gospodine). Ele pot fi păstrate pe parcursul unui an, într-un loc răcoros, al cărui temperatură nu depășește +10°C.

INGREDIENTE:

-2 kg de carne de porc (cu puțină slănină);

-2 lingurițe de sare neiodată;

-piper negru măcinat — după gust;

-o foaie de dafin — pentru fiecare borcan de 500 ml;

-5-6 boabe de piper negru — pentru fiecare borcan de 500 ml.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați foarte bine borcanele și capacele (folosiți neapărat capace noi, cu filet). Sterilizați-le prin metoda, care vă place.

2.Spălați și uscați carnea. Tăiați-o în bucățele și puneți-o într-un bol adânc.

3.Adăugați sarea și piper negru măcinat după gust. Amestecați foarte bine.

4.Puneți foile de dafin și boabele de piper negru în borcanele sterilizate. Apoi așezați compact bucățile de carne în ele, umplând ¾ din volumul lor (începeți cu bucățile cu slănină, așezându-le cu slănina în jos, pentru ca gustul amărui al foii de dafin să nu se impregneze în carne).

5.Închideți ermetic borcanele cu capacele sterilizate și puneți-le într-o cratiță înaltă, tapetându-i în prealabil fundul cu o cârpă curată. Turnați apă rece în cratiță, astfel încât nivelul ei să depășească cu 2-3 cm capacele borcanelor.

6.În cazul, în care cratița este largă, iar conservele sunt puține, puneți un capac mic pe ele și o greutate pe acesta. Astfel veți evita dezechilibrarea conservelor în timpul fierberii.

7.Puneți cratița pe foc și aduceți apa până la punctul de fierbere. Reduceți îndată focul până la mic-moderat și fierbeți conservele de carne pe parcursul a 5 ore (în acest timp apa trebuie să clocotească lent, nu violent).

Dacă veți observa că apa din cratiță s-a evaporat dezgolind borcanele, completați-o cu apă clocotită (dacă veți adăuga apă rece, borcanele se vor crăpa).

8.Peste 5 ore opriți focul și lăsați conservele să se răcească complet, fără să le scoateți din apă.

9.Apoi scoateți-le din ea, ștergeți-le cu un prosop curat și puneți-le la locul de păstrare (în frigider sau pivniță).

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!