Casa Ta Va Arăta Lună Dacă Folosești Aceste Produse Naturale!

Multi dintre detergentii de pe piata, desi foarte scumpi, sunt adesea plini de substante chimice si se recomanda sa ii folosim cat mai putin si rar posibil. Prin intermediul acestui articol, dorim sa va aratam cum va puteti curata casa extrem de usor folosind ingrediente naturale pe care fiecare dintre noi le are in bucataria proprie.

1 Curatarea gresiei din baie
Aveti nevoie de:

¼ pahar de apa oxigenata
1 ligura de sapun ichid
½ pahar cu apa

Ce trebuie sa faceti:

Amestecati toate ingredientele. Pentru curatarea gresiei, frecati-o cu lichidul preparat si cu un burete. Apoi clatiti cu apa. Daca gresia este foarte murdara lasati lichidul preparat sa actioneze timp de 10 minute si abia apoi clatiti cu apa. Daca vreti ca gresia sa ramana curata mai mult  timp, amestecati apa si otet in cantitati egale si pulverizati pe gresie de doua ori pe saptamana.

2 Butoanele cuptorului sau aragazului


Aveti nevoie de:
Betisoare de urechi
O periuta de dinti veche
amoniac

Ce trebuie sa faceti:

Inmuiati betisorul de urechi in amoniac si dati peste petele de grasime. Frecati apoi cu periuta de dinti sau chiar si cu un burete de bucatarie cu suprafata mai aspra.

3. Filtrul de la hota

Aveti nevoie de:

½ ceasca de bicarbonat de sodiu
½ pahar de amoniac
apa

Ce trebuie sa faceti:

Fierbeti apa intr-o oala. Puneti bicarbonatul in apa. Puneti apoi filtrul in apa. Murdaria de pe el va incepe sa se dizolve imediat. Dupa cateva minute scoateti filtrul din apa, nu il lasati prea mult. Daca inca nu s-a luat murdaria, repetati procesul si de data acesta puneti si amoniacul in apa.

4 Salteaua

Aveti nevoie de:

250 ml de apa oxigenata
3 linguri de bicarbonat de sodiu
O picatura de sapun lichid

Ce trebuie sa faceti:

Amestecati toate ingredientele si apoi puneti-le intr-o sticla din care sa puteti pulveriza. Lasati sa actioneze 5-10 minute si apoi clatiti cu apa calduta. Daca vreti sa se usuce mai repede, o puteti usca cu usacatorul de par, iar petele de bicarbonat de sodiu pot fi indepartate cu ajutorul aspiratorului.

5 Cuptoru

l

Aveti nevoie de:

Amoniac

Ce trebuie sa faceti:

Trebuie sa lasati amoniacul intr-un recipient in interiorul cuptorului oprit peste noapte. A doua zi curatati cuptorul, murdaria se va lua foarte usor. Singurul incovenient al acestei metode este mirosul intepator, de aceea este recomandat ca dimineata, inainte de a deschide cuptorul pentru a-l curata, sa deschideti mai intai fereastra.
6 Toaleta

Aveti nevoie de:

otet

Ce trebuie sa faceti:

Folositi otet pur pentru curatarea vasului de toaleta. Este un dezinfectant excelent!

7. Frigideru

l

Aveti nevoie de:

Bicarbonat de sodiu

Ce trebuie sa faceti:

Dizolvati 2 linguri de bicarbonat de sodiu intr-un litru de apa si frecati interiorul frigiderului. Stergeti apoi cu o carpa moale.

0 Comentarii

Citeşte şi: