Cataplasma cu mătase de porumb – remediu natural pentru articulații dureroase și inflamații (mod de preparare și aplicare)

Cataplasma cu mătase de porumb este o pastă formată din mătase de porumb uscată și măcinată, amestecată cu apă caldă, aplicabilă pe piele. Mătasea de porumb (stigmatele de porumb) conține o varietate de substanțe benefice, cum ar fi alcaloizi, flavonoide, taninuri, potasiu, fier și fitosteroli. Aceste componente conferă cataplasmelor cu mătase de porumb o serie de beneficii potențiale pentru sănătate.
? Beneficiile cataplasmelor cu mătase de porumb includ:
1. Proprietăți antiinflamatorii:
Mătasea de porumb poate ajuta la reducerea inflamațiilor și poate fi folosită local pentru a ameliora disconfortul asociat cu diverse afecțiuni inflamatorii.
2. Susținerea sănătății pielii:
Cataplasma cu mătase de porumb poate fi aplicată pe piele pentru a ajuta la calmare și hidratare, fiind benefică în cazul iritațiilor și erupțiilor cutanate minore.
3. Proprietăți antioxidante:
Datorită conținutului de flavonoide, mătasea de porumb are proprietăți antioxidante, ajutând la neutralizarea radicalilor liberi din organism.
4. Sprijin pentru sănătatea sistemului urinar:
Mătasea de porumb este cunoscută pentru potențialul său de a susține sănătatea rinichilor și a tractului urinar. Cataplasmele aplicate pe zona abdomenului pot contribui la ameliorarea unor afecțiuni urinare minore.
5. Proprietăți astringente:
Taninurile din mătasea de porumb pot ajuta la strângerea țesuturilor și la reducerea scurgerilor sau sângerărilor minore.
6. Ameliorarea durerilor articulare și musculare:
Cataplasmele cu mătase de porumb aplicate pe zonele dureroase pot ajuta la calmarea inflamațiilor și la reducerea disconfortului asociat cu afecțiuni precum artrita, entorse sau leziuni musculare minore.
7. Tratament pentru pielea acneică:
Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antioxidante, cataplasma cu mătase de porumb poate fi aplicată local pe zonele afectate de acnee, contribuind la reducerea inflamației și a roșeții.

Citeşte şi:  Cea mai accesibilă super- sursă de vitamina C: Planta care te ajută să slăbești, vindecă ficatul și tratează diverse boli

8. Susținerea sănătății scalpului:
Cataplasmele cu mătase de porumb pot fi aplicate pe scalp pentru a ajuta la calmarea iritațiilor și a mâncărimilor, fiind benefice pentru sănătatea generală a părului și a scalpului.
9. Îmbunătățirea aspectului pielii:
Aplicarea cataplasmelor cu mătase de porumb pe față poate contribui la hidratarea și revitalizarea pielii, conferindu-i un aspect mai luminos și sănătos.
10. Detoxifierea pielii:
Mătasea de porumb poate ajuta la eliminarea toxinelor și impurităților de la nivelul pielii, oferind un ten mai curat și luminos.
11. Susținerea sistemului imunitar:
Consumul de ceai de mătase de porumb sau aplicarea cataplasmelor pe abdomen poate susține sistemul imunitar, ajutând organismul să facă față mai eficient infecțiilor.
12. Relaxarea și reducerea stresului:
Aplicarea cataplasmelor cu mătase de porumb pe piele poate avea un efect relaxant, contribuind la reducerea nivelului de stres și anxietate.
? Cum se face cataplasma cu mătase de porumb:
– Colectați și uscați bine mătasea de porumb. O puteți așeza pe o suprafață plată și curată, expunând-o la soare sau într-un loc bine aerisit, până când se usucă complet.
– După ce mătasea s-a uscat, folosiți un mojar sau un blender pentru a o măcina într-o pudră fină.
– Așezați mătasea de porumb măcinată într-un recipient și adăugați puțină apă călduță. Amestecați treptat până obțineți o pastă omogenă, ușor de aplicat.
– Spălați zona pe care doriți să aplicați cataplasma. Aplicați pasta de mătase de porumb pe zona dorită, într-un strat subțire și uniform.
– Puteți fixa cataplasma cu o bucată de tifon, bandaj sau o folie de plastic. Nu fixați prea strâns pentru a evita afectarea circulației sângelui.
– Lăsați cataplasma să acționeze pe zona afectată timp de aproximativ 30 de minute până la o oră.

Citeşte şi:  Cele mai bune plante medicinale pentru stimularea energiei si concentrării

0 Comentarii

Citeşte şi: