Ce îi dau copilului să mănânce pentru un sistem imunitar puternic? Uite aici lista exactă

Hai, puiule, mănâncă o sărmăluță!

Dar ia și un mic!

Auzi, voi, părinții ăștia, sunteți nebuni! Cum să nu-i dați măcar un pic de ciorbiță?

Uite, am o tocăniță de-ți lasă gura apă, dă-i și copilului că sigur i se face poftă!

Hai să mâncăm un hamburger împreună, puiule! Și bem și o cola?

Vi se par cunoscute replicile astea? Hai, recunoașteți! Sigur v-ați întâlnit cu ele, sigur vreo bunică vi le-a spus. Sau unii dintre voi chiar le-ați rostit. Sau ați fost în vizită pe la nu știu ce prieteni și ați fost asaltați de replicile astea.

Dacă suntem sinceri, trebuie să recunoaștem că ne-am confruntat toți cu momente în care cineva (sau chiar noi) ne-a invitat să ne hrănim copiii altfel decât cum scrie la carte. Și… chiar și eu recunosc… uneori am cedat.

Citeşte şi Cum cresti imunitatea copilului tau

CE RĂU POATE SĂ-I FACĂ O SĂRMĂLUȚĂ?

Aparent nu e nicio problemă. Mai ales dacă sunt excepții. Și, totuși, dacă vorbim despre un copil mic, de până în 3 ani, atunci alimentația neadecvată vârstei este foarte periculoasă.

Dincolo de faptul că poate sensibiliza copilul către obezitate, ALIMENTAȚIA ÎI INFLUENȚEAZĂ SISTEMUL IMUNITAR.

DA!!!! Pare paradoxal, dar așa este: copilul răcește des? Alimentația e de vină! Face copilul otite? Și alimentația e de vină! Este apatic, lipsit de energie? Da, tot alimentația e de vină.

Și nu o spun eu, tată de un singur copil, ci un mare expert în domeniu- doamna doctor Doina Anca Pleșca, medic primar pediatru cu supraspecializarea în domeniul pneumologiei pediatrice, director al departamentului de pediatrie din cadrul Facultății de Medicină de la UMF ”Carol Davila” și managerul spitalului Clinic de Copii ”Victor Gomoiu”.