Ce se petrece în organismul tău atunci când te abți să mergi la toaletă!

Majoritatea oamenilor nu dau prea mare importanță mersului la toaletă, mai ales atunci când vine vorba de un scaun regulat. Credeți-mă, chiar nu este bine să nu mergeți la toaletă atunci când organismul o cere! În altă ordine de idei, organismul este medicul nostru, așa că dacă nu îi ascultăm cu atenție mesajele, vom avea de suferit!

Iată ce se întâmplă dacă nu ai un scaun regulat!

1. Momentul potrivit să mergi la toaletă

Nu există un moment potrivit, ci doar momentul în care organismul ți-o cere! Deși oamenii cred că este sănătos să ai un scaun o dată pe zi, există persoane care pot avea nevoie să meargă la toaletă mai des, așa că nu înfrânați această necesitate. De cele mai multe ori, simți o nevoie urgentă de a merge la toaletă, după ce ai băut prima ceașcă de cafea, dimineața.

2. După două ore

Nu-i ușor să îți ții scaunul în frâu, iar după doar câteva ore deja resimți dureri și balonări abdominale. De cele mai multe ori, oamenii le descriu ca a fi crampe. Nu-i de mirare că organismul tău se răzbună, pentru că nu l-ai ascultat.

3. După șase ore

Dacă au trecut șase ore și încă nu ai merg la toaletă, probabil te gândești că organismul tău s-a obișnuit cu ideea. Fals, el stochează toate toxinele acolo și astfel vei ajunge să te constipi.

4. După 12 ore

Ei bine, mergi la toaletă de urgență! Fiecare minut care trece, va fi în defavoarea ta și a sănătății organismului tău. Așa ajung oamenii să sufere de constipație cronică și de afecțiuni stomacale. După te întrebi de ce nu ai abdomenul plat, că doar faci sport și consumi suficientă apă, nu? Iată răspunsul, nu îți asculți organismul!

5. Tot nu ai mers la toaletă?

Nu, nu o să mori din această cauză, însă dacă mai vrei să ieși la toaletă probabil va trebui să iei laxative…

Așa că, data viitoare ascultă-ți organismul, este cel mai bun medic!

0 Comentarii

Citeşte şi: