Cea mai buna solutie pentru curatarea tigailor. Trucuri eficiente. CU ELE chiar si oalele bunicii vor straluci

Fie pentru ca gatiti des intr-o tigaie sau pentru ca anumite alimente se
prind, se ard, acestea nu mai prezinta aceleasi calitati ca la
cumparare. Pot fi tigai din teflon sau din ceramica, nu conteaza; cu
timpul, toate se deterioreaza. Iar daca nu actionati, nu doar ca nu veti
mai avea acelasi aspect in preparate, dar nici calitatea nu va mai fi
aceeasi. Din contra, preparatele se pot umple si cu toxinele accumulate
tocmai din aceste resturi sau arsuri ramase pe fundul tigaii.

Curatare tigai – solutii eficiente
Cea mai buna solutie pentru curatarea tigailor. Trucuri eficiente. CU ELE chiar si oalele bunicii vor straluci

O solutie eficienta in curatarea tigaii poate fi realizata dintr-un sfert de pahar de bicarbonat de sodiu cu apa oxigenata si suc de la o lamaie. Aplicati pe suprafata tigaii, lasati sa actionize vreo 10 minute dupa care stergeti usor cu laveta. Veti reda astfel stralucirea tigaii, nu veti freca mult pentru a-i deteriora suprafata, iar preparatele vor avea un gust ca la carte.

Pentru a indeparta partea arsa de pe tigaie, puteti apela la sare si la cartof. Sarea este miraculoasa cand vine vorba de curatat, iar cartoful reda iamginaea noua a vaselor de bucatarie. Tot ce va trebuie e sa realizati o pasta dintr-o lingura de sare, o lingura de ulei si un cartof.

Cum actionam cand vine vorba sa curatam o tigaie din fonta? Ei bine, in acest caz aveti nevoie de o folie de aluminiu si putina sare. Cu folia de aluminiu frecati tigaia, impreuna cu sarea, si veti vedea cum murdaria este usor indepartata. Folositi si apa calda pentru a indeparta sarea.

De folos va este si un amestec de bicarbonat de sodiu cu otet alb. Lasati cateva minute sa actionize apoi indepartati cu apa calda tot surplusul. La final, clatiti cu detergent obisnuit de vase.

Sunt trucuri interesante, ingenioase ce-i drept, care redau stralucirea vaselor si, in acelasi timp, redau si functionalitatea acestora. Si sa nu uitati: o tigaie curata va ajuta la prepararea unor mancaruri exceptionale, cu gust.

Exista si cateva tructuri mai vechi, dar care inca dau randament, fiind folosite, e adevarat, mai mult in mediul rural. Oamenii de la tara inca apeleaza la cenusa pentru a freca si a indeparta resturile de mancare, partile arse ale tigailor. De asemenea, se folosesc de nisip pentru a freca tigaile din inox, cele din fonta. Nisipul este un bun degresant. Mai exista varianta cojilor de oua. Acestea sunt macinate fin si sunt incorporate in detergentul de vase. Nu-n ultimul rand, folositi bicarbonatul de sodiu care in amestec cu apa oxigenata si o lingurita de detergent de vase face minuni.

Indiferent de solutia folosita, important este ca dupa aceea sa clatiti bine suprafata vaselor cu apa calda. Trucurile sunt practicate de zeci de ani de  oamenii de la tara, preluate si de oraseni in locul unor solutii optime, deoarece s-a constatat ca acestea chiar dau randament.