Cea mai simplă metodă de altoire prin mugure!

Pe lângă metodele mult-cunoscute de altoire vă propunem cea mai simplă și mai eficientă metodă de altoire!

Veți avea nevoie de:

-bandă izolatoare;

-cuțit de altoire;

-soluție alcoolică.

Metoda propusă de altoire vă va ușura viața deoarece pe un arbore puteți crește mai multe soiuri de fructe din aceeași grupă sau diferite. Trebuie să țineți cont doar de un lucru foarte important: se vor prinde fructele cu semințe pe copacii cu semințe, iar fructele cu sâmbure pe copacii cu sâmbure. Altoirea se face fie primăvara devreme, fie toamna. Dacă doriți toamna ce mai favorabilă perioadă este să începeți la sfârșitul lunii martie până în luna mai, iar dacă toamna pe la mijlocul lunii august până la mijlocul lunii septembrie.

Pașii de urmat:

1.Dezinfectați cuțitul de altoit cu soluție alcoolică (pentru a ucide toți microbii existenți). Alegeți ramura tânără de pe care se va tăia mugurele.

2.Măsurați distanța pe care o doriți să o altoiți, atât pe copac, cât și pe ramură. Mai întâi faceți o incizie în copac și înlăturați atent scoarța acestuia. Pregătiți mugurele. Este potrivit să luați al 2-3 mugure de pe ramură. La fel faceți o incizie. Înlăturați scoarța împreună cu mugurele, ținând-o cu mâna. Ea va fi folosită în continuare.

3.Uniți mugurele cu copacul. Lipirea trebuie să fie ideală. În caz că nu se potrivește înlăturați câte puțin din ambele părți.

4.Înfășurați cu banda izolatoare cât mai strâns. Dacă nu aveți bandă izolatoare puteți folosi și folie alimentară.

Peste 15-20 de zile verificați dacă mugurele s-a prins și înlăturați folia.

Mult spor!