Ceai verde – în topul celor mai sănătoase băuturi datorită beneficiilor excepționale pentru sănătate

Substanțele din componența ceaiului verde îl transformă într-o băutură excelentă pentru prevenirea și ameliorarea cancerului, probleme cardiace, niveluri ridicate de colesterol, artrită reumatoidă, infecții, carii dentare și multe altele.
Ceaiul verde a dobândit un loc de prestigiu printre băuturile benefice pentru anxietate. Acesta conține aminoacizi, acid butiric, pectină și vitamine A, B1, B2, B3, C și E.
Beneficiile acestui ceai se datorează în primul rând proprietăților sale antioxidante.
Radicalii liberi creați în organism sunt responsabili pentru corodarea organismului în diferite moduri. Ceaiul verde, consumat cu regularitate, poate întârzia semnele și simptomele îmbătrânirii.
Efectul său stimulator se datorează cofeinei și taninurilor. Combate oboseala, lenea, somnolența, lipsa de energie și îmbunătățește circulația sângelui.
Ceaiul verde întărește sistemul imunitar. Cercetările arată că persoanele care beau cu regularitate ceai verde nu cad victime infecțiilor bacteriene și virale comune la fel de ușor ca ceilalți. Catechinii prezenți în acest ceai împiedică bacteriile și virusurile să se atașeze de pereții celulari și contracarează toxinele eliberate de microbi. Această proprietate antimicrobiană protejează împotriva respirației urât mirositoare, dizenteriei, diareei, cariilor dentare, indigestiei, gripei, tusei, colitei, toate fiind cauzate de acțiunea microbiană si fungică.
Substanțele astringente tonifiază mușchii și pielea. Folosit ca apă de gură este suficient pentru a menține sănătatea gingiilor.

Catechinii prezenți în ceaiul verde neutralizează radicalii liberi, împiedicând formarea de agenți cancerigeni, reducând riscul de cancer. Ceaiul verde, în unele tari, este utilizat clinic și prescris ca remediu pentru prevenirea cancerului, în special pentru acei pacienți cu risc crescut de cancer de colon, rect, pancreas și intestin.
Ceaiul verde s-a dovedit eficient în reducerea nivelului de colesterol într-o oarecare măsură, probabil datorită alcalinității sale.
Anumite componente din ceaiul verde împiedică îngroșarea sângelui, reducând astfel șansele de scleroză arterială, tromboză, precum și accidente cardiace și cerebrale.
Dacă nu este adăugat zahăr, natura alcalină a ceaiului verde ajută la reducerea nivelului de glucoză din sânge. În plus, calitățile antioxidante și astringente asigură o funcționare mai bună a pancreasului. Îmbunătățirea funcției pancreasului înseamnă o secreție mai eficientă și mai reglementată a insulinei și îmbunătățirea ulterioară a descompunerii și absorbției zahărului. Această creștere a funcțiilor eficiente poate ajuta la prevenirea apariției diabetului.
Ceaiul verde ajută la pierderea în greutate prin creșterea ratei de metabolizare, promovând astfel un consum mai rapid a grăsimilor depozitate în organism.
Acest ceai este cel mai bun remediu pentru mahmurelile și oboseala cauzată de consumul de băuturi alcoolice. O ceașcă mare de ceai verde cu lămâie alunga mahmureala rapid.

0 Comentarii

Citeşte şi: