Ceaiul pe care să îl bei înainte de culcare: Te liniștește, reduce congestia nazală și ajută la digestie

Mulți oameni au dificultăți în procesul de adormire și caută diferite modalități de a rezolva această problemă. Consumul de ceai de ghimbir cu lămâie poate fi un ritual liniștitor la culcare, care vă ajută să vă relaxați și să uitați de ziua lungă care se apropie deja de sfârșit.

Combinația incredibilă de lămâie și ghimbir cu un îndulcitor ușor – mierea, în afară de efectul relaxant pe care îl are seara, are și multe beneficii pentru sănătatea generală.

Beneficiile ceaiului de lămâie și ghimbir

1. Calmează indigestia

Dacă mănânci adesea prea mult seara, îți place să iei gustări sau pur și simplu ai indigestie, o cană de ceai de lămâie și ghimbir poate fi un tonic excelent înainte de culcare. Îți va oferi liniștea de care ai nevoie pentru a te odihni bine.

Ghimbirul este o rădăcină, parte a medicinei populare, care are capacitatea de a ameliora întârzierea goliciunii gastrice. Lămâia conține un compus vegetal numit limonen, care ajută digestia, ajutând alimentele să se deplaseze prin tractul digestiv.

2. Poate reduce congestia nazală

Aburul din ceaiul fierbinte de lămâie și ghimbir poate ajuta la deschiderea pasajelor nazale – ajutând la curățarea nasului înfundat. Ceva cald cu aceste ingrediente benefice în el poate calma un gât inflamat sau iritat. Luați în considerare acest ceai în timpul răcelilor și gripei sezoniere sau dacă vă confruntați cu alergii sezoniere pentru ușurare.

3. Poate ameliora constipația

Constipația poate fi rezultatul mai multor factori, inclusiv deshidratarea și o dietă săracă în fibre. Această băutură sănătoasă va ajuta la o hidratare suplimentară și pentru ca scaunele să treacă mai ușor prin tractul digestiv.

0 Comentarii

Citeşte şi: