Cele mai bune plante de apartament care purifică aerul

1. Bromelia
Planta de bromelie a avut rezultate foarte bune la eliminarea a șase din opt compuși organici volatili, sau COV, din aer. Planta a scos peste 80% dintre acești compuși din aer într-un interval de 12 ore. Dr. Niri spune că aceasta este una dintre cele mai bune plante pentru purificarea aerului din casă.
Foarte important, a ajutat la eliminarea aerului de toluen, un solvent toxic care chiar și la niveluri scăzute poate duce la oboseală și slăbiciune. S-a demonstrat că lumânările cu parafină, cel mai popular tip de lumânări arse în case și birouri, emit toluen și benzen. Benzenul este un solvent cancerigen care se găsește în evacuarea automobilelor. (Nu recomand să ardeți lumânări în casă, dar dacă o faceți, rămâneți la ceară de albine fără parfum.)
Această plantă a fost cea mai eficientă în îndepărtarea benzenului, cu o rată de îndepărtare de 92 % în 12 ore.
2. Dracaena
Acetona, acel COV urât și mirositor care se găsește în soluția de îndepărtarea lacului de unghii, poate declanșa dureri de cap, amețeli, iritații oculare și leziuni ale sistemului nervos central.
În timp ce toate plantele testate au îndepărtat acetona din aer, dracaena a fost un superstar, eliminând 94% din substanța chimică din aer.
De aceea, dr. Niri spune că este interesat să facă mai multe teste în lumea reală pentru a vedea dacă plasarea plantelor în saloanele de unghii ar putea servi drept o modalitate rentabilă de a ajuta la protejarea lucrătorilor și clienților de emisiile toxice din saloanele de unghii. Inspirația pentru acest studiu a apărut atunci când el și soția sa au intrat într-un salon de unghii – și a trebuit să iasă imediat din cauza poluării copleșitoare a aerului.

3. Planta păianjen
În timp ce planta păianjen nu este foarte bună la absorbția benzenului și toluenului, este mai bună la curățarea aerului din alte departamente. Aceste plante au eliminat mai mult de 80% din etilbenzen, p-xilen, o-xilen și acetonă din aer.
Etilbenzenul este un solvent toxic care se găsește în cerneluri, vopsele, cauciuc și pesticide.
Xilenii au puterea de a declanșa amețeli, probleme de memorie, oboseală, tremur, probleme de respirație și chiar afectarea rinichilor. Aceste COV se găsesc în diluanții de vopsea, în imprimare și agenți de curățare. Testarea Dr. Niri a constatat că planta păianjen s-a clasat pe primul loc în ceea ce privește îndepărtarea etilbenzenului (rată de îndepărtare de 62 %), p-Xilene (rată de îndepărtare de 92 %) și o-xilen (rata de îndepărtare de 93 %).
4. Arbore de jad
Arborele de jad, cunoscut în mod obișnuit ca „arborele prieteniei”, ar putea fi într-adevăr un prieten grozav când vine vorba de darul aerului curat.
Această plantă a îndepărtat mai mult de 80% din benzen, toluen, etilbenzen, p-xilen și o-xilen. Și în intervalul de 70 %, a făcut o treabă bună de a scoate acetona din aer. Dintre toate plantele testate, aceasta a fost cea mai bună plantă de apartament pentru eliminarea poluării cu toluen din aerul interior. A îndepărtat 91 % din aer.

0 Comentarii

Citeşte şi: