Cercetătorii descriu 2 principii care te vor face să slăbești fără să te chinui

Cum se apropie cu pași repezi vara, multă lume caută moduri eficiente de a slăbi rapid și ușor, dar chiar dacă ți se pare greu să te ții de o dietă, există vești bune și în acest caz.

În acest articol găsești 2 moduri ușoare de a slăbi fără a te supune unui chin.

1. Schimbă farfuriile

Gastrofizica studiază modul în care împrejurimile influențează obiceiurile alimentare. Potrivit acesteia, totul, de la greutatea tacâmurilor până la forma, culoarea și dimensiunea farfuriilor determină cât de mult mănâncă cineva.

În primul rând, scapă de toate farfuriile mari și ia-ți unele mai mici, deoarcee un studiu recent a arătat că aceeași cantitate de mâncare arată diferit în funcție de mărimea farfuriei. Așadar, dacă pui o cantitate mică de mâncare pe o farfurie mare, mintea îți va transmite că nu este suficient și vei avea tendința de a mai pune, ceea ce te va face să mănânci peste măsură. În același timp, dacă pui aceeași porție într-o farfurie mică, mâncarea va părea mai mare și mai multă, deci vei ajunge să mănânci mai puțin sau la fel, dar îți vei satisface foamea. Diferența în percepția mărimii se numește Iluzia Delboeuf.

2. Alege culoarea corectă

Pe lângă dimensiune, contează și culoarea farfuriei. Pentru a putea scăpa de câteva kilograme în plus, trebuie să alegi farfurii de o culoare contrastantă cu mâncarea ta. De exemplu, dacă ai două farfurii, una albă și una roșie, și alegi să servești paste cu sos roșu, va trebui să alegi farfuria albă, pentru ca porția de mâncare să nu pară prea mare și să se vadă exact cât e. De asemenea, dacă pui sos alb pe o farfurie roșie, contrastul va fi destul de mare încât să nu mănânci prea mult. Studiile au arătat că atunci când farfuria nu se asortează cu mâncarea, ajungi să consumi cu până la 30% mai puțin, deci cu cât mai mare este contrastul între mâncare și veselă cu atât mai bine. O idee foarte bună ar fi să schimbi și fața de masă sau culoarea mesei în sine sau să cumperi farfurii albastre, deoarece această culoare suprimă apetitul și nici o mâncare naturală nu este albastră.

BONUS

În plus, dacă poți bea 1 pahar de apă sau chiar 2 înainte de fiecare masă ar fi minunat, deoarece aceasta îți va umple stomacul și vei mânca mai puțin. Acest truc nu te va ajuta să scazi numărul de caorii pe care le consumi, dar te va menține hidratată și este perfect dacă te numeri printre cei care uită să bea apă. În plus, 0.5 l de apă te ajută să arzi cu 30% mai multe calorii la o oră după ce ai mâncat.