Coajă de banane pentru orhidei!

Amatorii de orhidei cunosc foarte bine cât de capricioase sunt aceste flori exotice. S-ar părea că aceste plante de mlaștină au nevoie doar de udare moderată și substrat de turbă. De fapt, orhideele trebuie fertilizate, deoarece pământul din scoarță și mușchi nu hrănește floarea.

Pentru a pregăti un îngrășământ, florarii recomandă să folosiți coaja de banane, care conține fosfor, potasiu, azot și magneziu – substanțe “de aur” pentru ciclul de viață sănătos al plantei. Aceste microelemente ajung în sol în cantități porționate și nu supun planta stresului de la exces de îngrășământ. Această hrană ajută orhideea în timpul perioadei de înflorire.

loading...

Îngrășământul din coajă de banană se prepară foarte simplu. Venim cu 3 rețete la alegere.

1.Ceai de banană

1.Uscați coaja de banane la soare, până devine tare, apoi mărunțiți-o.

2.Infuzați 1 linguriță de produs în 200 ml de apă clocotită. Lăsați lichidul să se răcească, apoi utilizați-l pentru alimentarea rădăcinilor.

2.Praf de coajă de banană

1.Tăiați sau rupeți coaja bucăți mici, pe care le așezați pe tavă cu pulpa în sus. Uscați-le, până devin crocante.

2.După ce coaja se răcește, o mărunțiți praf cu ajutorul sucitorului sau mojarului pentru condimente.

3.Infuzie de banană

1.Luați 2 coji de banană și turnați peste ele 2l de apă. Lăsați la infuzat pentru 2 zile.

2.Strecurați soluția printr-un tifon și diluați-o cu apă în proporții de 1:1.

Banana pentru îngrijirea frunzelor de orhidee

loading...

Coaja de banană poate fi folosită pentru ștergerea frunzelor. Acestea vor deveni lucioase și vor îmbiba substanțele nutritive.

Cum să fertilizați corect orhideea

1.Fertilizați planta în perioada de creștere, când dă o frunză nouă. Adăugați îngrășământul la fiecare a 2-a irigare, dar cu grijă. Dacă după formarea frunzei începe să crească alta, continuați fertilizarea. Dacă creșterea frunzei a încetat, nu mai adăugați îngrășământ.

2.Fertilizați planta în perioada de înflorire. Important: această regulă nu se atribuie plantelor înflorite proaspăt cumpărate. Lăsați florile să cadă și începeți fertilizarea după cel puțin 3-4 luni.

3.În perioada de toamnă-iarnă și pe căldura de vară, orhideele phalaenopsis își încetinesc creșterea, iată de ce pot fi fertilizate cel mult o dată pe lună.

4.Plantele bolnave, slăbite și transplantate nu se recomandă să fie fertilizate.

5.Regula principală: orhideea preferă mai mult insuficiența de îngrășământ decât excesul.

Încercați aceste rețete simple de îngrășăminte pentru orhidee și admirați înflorirea luxuriantă și sănătoasă. Desigur, și îngrășămintele din magazin vor fi la fel de eficiente, însă ar putea afecta planta dacă calculați greșit doza.

Scrieți-ne, cu ce preferați să hrăniți dumneavoastră propriile orhidei.

Mult spor!