Crapaturile de pe limba iti pot dezvalui ce organ este bolnav

In medicina complementara, diagnosticul dupa limba este folosit frecvent pentru a identifica anumite boli. O limba sanatoasa ar trebui sa aiba un aspect neted, suplu, sa fie usor umeda si sa fie de culoare roz, cu un strat foarte subtire alb-translucid. Modificarile de culoare, placa si, mai ales, fisurile, pot indica prezenta diferitelor tulburari si boli grave. Chiar daca limba crapata nu creeaza un disconfort mare, mai putin in cazurile in care fisurile respective sunt adanci, nu inseamna ca nu ar trebui sa acorzi atentie acestui aspect si sa iei in calcul varianta unui consult medical de specialitate. Cu atat mai mult daca printre cauzele limbii ce prezinta crapaturi se pot numara si afectiuni mai grave.

Crapaturile care pot sa apara pe limba pot sa indice o problema la organul care corespunde acelei zone. De exemplu, o linie dreapta pe mijlocul limbii poate anunta afectiuni ale coloanei vertebrale. Daca aceasta linie se frange langa radacina limbii, suferintele sunt in regiunea inferioara a coloanei, iar langa varf, problemele sunt localizate in regiunea cervicala. Crapaturile mai pot sugera exces de caldura in organism sau ca persoana nu bea suficiente lichide. Daca limba e crapata pe varful limbii, inima nu functioneaza corect.

loading...

De asemenea, daca ai crapaturi pe limba pe toata suprafata ei inseamna ca organismul tau are un deficit semnificativ de vitamina B, care este esentiala pentru functionarea normala a inimii, dar si pentru protectia stomacului. Pentru a suplini aceste lipsuri, include in dieta ta mai multe preparate bazate pe peste, soia si cereale.

loading...