Cremos și consistent..Tort cu nuci si lapte condensat !

Astăzi vreau să vă prezint noua rețeta pe care am descoperit-o recent.E atât de uimitor că putem obține un desert delicios din cele mai simple ingrediente.Mai jos am încercat să relatez pas cu pas etapele și fotografiile procesului de pregătire,pentru a le veni în ajutor tinereleor gospodine.Pandișpanul nu e capricios la coacere,vă recomand să-l încercați!

Timp de preparare: 150 de minute

Dificultate: medie

Cantitate obținută: 12 porții, 735 kcal/porție

Ingrediente:

2 pahare de nuci

6 ouă

1 pahar și 1/4 de zahăr

1 pahar de făină

10 grame praf de copt

250 g lapte condensat

2 gălbenușuri

350 g de unt

100 g ciocolată de lapte

1/2 pahar frișcă cu fracția de grăsime 35 %

Modul de preparare

Pentru început decojiți nucile,iar ulterior lăsați-le la foc mare timp de 5 minute,amestecând periodic pentru a nu le arde.

Alegeți cele mai frumoase nuci pentru a ornamenta tortul,iar celelalte măcinați-le într-un blender.O jumătate din ele vor decora prăjitura,iar restul le vom adăuga în cremă.

Acum vă voi împărtăși rețeta turtelor de nuci,care nu m-a dezamăgit vreodată.Luăm 6 ouă mari ( de la temperatura camerei ) și le zbatem în blender până la obținerea o compoziție pufoasă.Fără a deconcecta blenderul,adăugăm un pahar de zahăr și continuăm să le zbatem timp de 8 minute până la obținerea unui amestec dens ( ca în poză ).

Într-un alt bol cernem 150 g de făină și 10 g praf de copt,amestecându-le cu o lopățică pentru ca mai apoi să le adăugăm în aluatul de mai sus împreună cu 1/4 din nucile fîrîmițate.

Încingem rola la 180 de grade.În două tave cu diametrul de 23 cm ,pe foaia de copt adăugăm uniform aluatul și le lăsăm concomitent în rolă.Important!! Aluatul se coace concomitent,nu poate fi lăsat pentru a 2-a repriză).

Timpul de coacere vă ocupă circa 23-28 de minute.Nu vă recomand să deschideți rola în timpul coacerii.La final lăsați pandișpanul să se odihnească câteva minute.Cu atenție îl detașăm de tavă și îl lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Cum preparăm crema ?

Luăm o cratiță nu prea mare în care adăugăm laptele condensat (cantitatea integrală).Mai adăugăm 2 gălbenușuri,o lingură de apă și un aromatizator,la dorință,ca de exemplu-esență de vanilie.Le amestecăm bine până obținem o masă omogenă și o lăsăm la un foc slab.Un moment important e că nu o lăsăm să clocoteasca,ci doar să fiarbă nițel timp de 5 minute,amestecând continuu.

Pe o farfurie vom așeza foaie de copt ( în formă dreptunghiulară ) și deasupra vom pune prima turtă în care vom adăuga siropul din zahăr și rom.

Repartizați crema uniform cu o lopățică de bucătarie.Adăugăm a 2-a turtă,și adugăm crema rămasă.

La sfârșit adăugăm nuca fârâmițată și detașăm foaia de copt.

Pentru a pregăti glazura,vom fierbe 1/2 pahar de frișcă până la primul clocot,pe care o vom turna peste bucățele mici din ciocolată,aranjate într-un vas rezistent termic.Vom zbate glazura lăsând-o să se odihnească pentru încă 10 minute.Va crește în densitate.Uniform îl vom repartiza cu o lingură,lăsându-l să decoreze haotic pereții prăjiturii.

Deasupra vom adăuga nucile pe care le-am rezervat din timp.Tortul arată bestial,atât integral,cât și în secțiune !! Să aveți poftă !!