Cum puteți crește ridichi mari!

Cultivarea ridichilor este ocupația de sezon a fiecărui grădinar, deoarece ridichile sunt legumele principale de pe masa de primăvară. Totuși, nu toți reușesc să crească ridichi. Există câteva secrete de cultivare pentru o recoltă bogată. Creșteți ridichile folosind micile noastre secrete prezentate astăzi și veți obține un randament ridicat.

În primul rând, trebuie să alegeți soiuri corecte sau hibrizi. Mai jos, puteți vedea un hibrid timpuriu. Ridichile au fost semănate 1 lună în urmă. Aceste culturi frumoase au crescut în doar 30 de zile, fără adaos de îngrășăminte.

Unul din secretele principale ale cultivării ridichilor este solul fertil, adică cu suficient compost, puteți adăuga vermicompost, și cel mai important, solul nu trebuie să fie acid, dacă nu doriți ca ridichile să fie mici, tari și de formă alungită.

O altă recomandare ar fi plantațiile mixte. În același pat, puteți crește 2 rânduri de ridichi, pe mijloc castraveți, iar la margină ceapă. Astfel se folosește eficient orice spațiu.

Atunci când semănați ridichile, păstrați distanța de 3-5 cm între gropi, în acest caz veți obține ridichi minunate!

După ce veți recolta ridichile, în acel loc puteți semăna mărar sau alte culturi. Ar fi bine să cultivați plante timpurii, pentru ca să le puteți înlocui după recoltare. Astfel solul nu se epuizează, iar fiecare cultură îl influențează într-un fel anume, de exemplu ridichile nu îi permit să se usuce.

O altă regulă a ridichilor gustoase sunt irigările frecvente. Dacă afară e vreme caldă, necătând la faptul că sera este aerisită, ridichile trebuie udate, uneori, chiar și de 2 ori pe zi: dimineața și seara. Dacă e vreme răcoroasă, udați ridichile zilnic, o singură dată. În acest fel, ridichile cresc bine, sunt suculente, crocante și nu tare iuți.

În cazul în care, plantațiile dumneavoastră au fost afectate de dăunători, cum ar fi puricele negru al cruciferelor – unica insectă care poate distruge frunzele, fără care respectiv nu cresc rădăcinoasele, puteți folosi praf de tutun, insecticide și cenușă. Vă recomandăm cenușa, deoarece scade aciditatea solului și reprezintă, în același timp, un bun fertilizant. Fiind un îngrășământ bogat în potasiu și fosfor, cenușa îmbunătățește gustul legumelor. Tot ce aveți de făcut este să presărați cenușa pe frunze, după care să udați plantele. Iar dacă sunt foarte mulți purici, atunci e nevoie mai întâi să udați plantele, apoi să le pudrați cu cenușă, folosind o sită sau cu mâinile. Cenușa este foarte eficientă și vă garantăm că nu veți mai avea nevoie de alte preparate chimice. În plus, este și sigură, în special dacă vă place să consumați frunzele de ridiche, adăugându-le în salate.

Urmați aceste sfaturi simple și în doar 30 de zile veți culege și dumneavoastră ridichi atât de mari, gustoase, suculente, vitaminoase și fără crăpături. Apropo, ridichile crapă atunci când începeți brusc să udați solul, după o perioadă uscată. Același lucru are loc și în cazul tomatelor. Iar ca să evitați acest lucru, e nevoie să udați pământul permanent.

Spor la grădinărit!