Cum puteți să sărați pieptul de porc (sau slănina)?

INGREDIENTE:

-1 kg de piept de porc (sau slănină);

-4 linguri de sare grunjoasă, neiodată;

-4 căței de usturoi;

-½ linguriță de piper negru măcinat.

Dacă doriți, puteți să folosiți amestecurile de condimente pentru slănină din comerț. Noi preferăm să adăugăm doar usturoi și piper negru măcinat, ca să nu mascăm complet gustul cărnii cu abundența de mirodenii.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați foarte bine pieptul de porc (sau slănina), îndepărtându-i pielițele și curățându-i bine șoriciul cu ajutorul unui cuțit.

2.Tăiați pieptul de porc în 2 fâșii lungi și groase (precum cele din imaginea de mai jos).

3.Răspândiți 2 linguri de sare grunjoasă pe fundul unei tăvi adânci.

4.Apoi presărați câte o lingură de sare pe fiecare bucată de piept de porc, astfel încât să o acoperiți complet (pe toate părțile). Puteți să o tăvăliți și prin sarea de pe fundul tăvii, ca să fie împresurată de aceasta în totalitate.

5.Așezați bucățile de carne în tava pregătită. Acoperiți-le cu o bucată dublă de tifon.

6.Lăsați-le să se săreze timp de 3 zile, la temperatura camerei.

7.Apoi spălați-le foarte bine și acoperiți-le cu apă rece. Lăsați-le să se înmoaie pe parcursul a 1.5-2 ore, schimbând periodic apa, ca să elimine excesul de sare. Peste 60 minute gustați carnea: dacă este prea sărată, lăsați-o să se înmoaie pe parcursul a încă 30-60 minute.

Dacă veți săra slănină pură, fără fâșii de carne, va fi suficient să o spălați cu apă.

8.Apoi uscați pieptul de porc cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

9.Puneți bucățile de piept de porc într-o tavă adâncă. Frecați-le cu usturoiul tocat mărunt sau trecut prin presa de usturoi și piperul negru măcinat. Puteți să le tăiați incomplet pe alocuri și să presărați condimentele în secțiuni.

10.Puneți bucățile de piept de porc în pungi de plastic și dați-le la congelator pentru 1-2 ore. Astfel ele se vor pătrunde cu aroma condimentelor și vor fi mai ferme, putând fi feliate mai ușor.

11.Apoi feliați pieptul de porc sărat și condimentat. Serviți-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!