Cum să ai grijă de monturile dureroase: Remediile care iau durerea cu mâna

În ciuda a ceea ce mulți oameni cred, tocurile înalte nu sunt singurele responsabile pentru crearea de monturi. Genetica și ereditatea sunt si ele de vină. Evident, purtarea deseori a tocurilor înalte poate agrava problema, dar există soluții pe care le puteți folosi pentru a reduce durerea în mod natural.

Operația ar trebui să fie întotdeauna o ultimă soluție după ce ați încercat orice altceva.

Folosiți o minge de tenis

Un exercițiu foarte simplu pe care îl puteți folosi este să așezați o minge de tenis pe podea și să începeți să vă rotiți piciorul pe ea înainte și înapoi. Puteți repeta această mișcare timp de 3 sau 5 minute pe fiecare picior, recomandă brightside.me. Chiar dacă unul dintre picioarele voastre nu are mont, puteți totuși să faceți exercițiul. Acest lucru va fi foarte relaxant pentru picioare, ameliorând excesul de crampe.

Încercați să ridicați un prosop folosind doar degetele de la picioare

Un alt exercițiu simplu pe care îl pueți face este să așezați un prosop pe podea, să-l prindeți cu degetele de la picioare și să-l trageți spre voi folosind doar degetele de la picioare. Puteți repeta acest exercițiu de 5 ori și puteți sta în picioare sau așezat. Această mișcare a degetelor de la picioare vă va întări picioarele și vă va menține degetele flexibile.

Ridicați călcâiele

Stați în picioare, cu genunchii ușor îndoiți. Apoi continuați să vă ridicați călcâiele încet, până când toată greutatea voastră este ținută de degetele de la picioare. Acest lucru s-ar putea simți foarte dureros și inconfortabil dacă suferiți de monturi severe. CHiar și așa, luați-o încetul cu încetul. De-a lungul timpului, mușchii degetelor de la picioare se vor întări, iar monturile vor înceta probabil să se accentueze.

Mergeți pe plaja de nisip cât mai des posibil

Acesta ar putea să nu fie posibil pentru fiecare dintre voi, în funcție de locația dvs., dar nisipul este un masaj excelent pentru picioare. Nu numai că vă relaxează degetele de la picioare și picioare, dar ajută și la întărirea lor. Este deosebit de benefic pentru cei care suferă de artrită din cauza monturilor.

Înmuiați-vă picioarele în apă caldă și rece ca gheața

După  o zi lungă și stresantă, picioarele  vă vor mulțumi dacă le înmuiați într-un lighean cu apă caldă și sare Epsom. Doar umpleți ligheanul cu apă până la glezne și țineți picioarele să se înmoaie timp de 10-15 minute. Alternativ, puteți alege o înmuiere rece cu gheață plasând picioarele în apă cu gheață cu cel puțin 10 minute înainte de a merge la culcare. În acest fel, toate umflăturile și inflamațiile se vor reduce.

Purtați o atelă în timpul nopții

Mulți oameni au descoperit că purtarea de atele pe timp de noapte reduce durerea pe care o resimt din cauza monturilor. Atela împiedică primul și al doilea deget de la picior să se ciocnească unul de celălalt, reducând în același timp presiunea dintre toate degetele de la picioare. Chiar dacă nu va rezolva problema monturilor, atela poate reduce durerea și disconfortul.

Masați-vă picioarele cu ulei de măsline

Masarea picioarelor o dată sau de două ori pe zi este o idee pe care o puteți folosi pentru a vă menține degetele flexibile. Adăugarea de ulei de măsline cald la masaj vă va ajuta să mișcați articulațiile mult mai ușor. Încercați să vă masați degetele de la picioare timp de 15 minute și veți observa o diferență mare în circulația degetelor de la picioare.

Aplicați cucurma pe monturi peste noapte

Capsaicina este un ingredient cheie în multe creme care ajută la reducerea durerii și inflamației. Acesta se găsește și în curcumă, de aceea puteți încerca să-l aplicați pe monturi. Pur și simplu faceți o pastă de curcumă și apă și aplicați pe zonele afectate. Este important să lăsați curcuma peste noapte, astfel încât să aibă timp să acționeze.

0 Comentarii

Citeşte şi: