Cum să curățați cuptorul de arsuri și grăsime cu ajutorul a 2 trucuri incredibil de bune!

Cuptorul precum și celelalte electrocasnice merită o viață mai lungă și aceasta este posibil dacă este curățat la timp. În acest mod îi prelungiți perioada în care vă va deservi mulți ani înainte. Pentru aceasta vă vom vorbui despre două trucuri pe care multe gospodine le folosesc zilnic pentru curățarea și dezinfecarea aparatelor electrocasnice!

Metoda 1

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

-1 cană de bicarbonat de sodiu;

-0,5 cană de apă;

-1 cană de oțet.

PAȘI DE URMAT:

1.Adăugați 1 cană de bicarbonat de sodiu într-un vas de porțelan rezistent la căldură. Adăugați apă și amestecați bine. Turnați cana de oțet treptat pentru a permite bicarbonatului să interacționeze cu oțetul.

2. Amestecați. Înmuiați un burete cu partea vânjoasă în amestec și tamponați petele arse cu soluție. Apoi răspândiți amestecul pe toată suprafața cuptorului cu buretele.

3. Soluția rămasă o așezați pe raftul superior al cuptorului și setați cuptorul la 100°C pentru 40-45 de minute.

4. Astfel impuritățile de pe pereții cuptorului și de pe grătar se vor înmuia și vor putea fi îndepărtate cu ușurință. Dacă nu sunteți siguri de rezistența vasului la căldură, puteți folosi o tigaie metalică. Opriți cuptorul și scoateți vasul din cuptor. Lăsați să se răcească puțin astfel ca să puteți ține mâna pe el.

5. Cu același burete începeți să îndepărțați impuritățile mai întâi de pe grătar (astfel se vor scurge în jos), apoi curățați cuptorul cu apă curată.

Metoda 2. Un alt truc testat și adeverit este să folosiți o monedă. Da, o monedă! Găsiți un colț de monedă și răzuiți petele arse dar nu forțați pentru a nu deteriora cuptorul. Procedați în așa mod până veți elimina toate petele.

Nu uitați să curățați și cauciucurile de impurități. El la fel reprezintă un loc de acumulare a depunerilor în timpul coacerii. Curățați sticla superioară și inferioară cu buretele și cu o sârmă.

La final ștergeți cu o cârpă uscată. Cuptorul este curat și strălucitor, iar acest lucru demonstrează că Dstră ați urmat pașii și ați realizat totul corect.

Mult spor!

0 Comentarii

Citeşte şi: