Cum să prăjiți cartofii pentru a cere o porție în plus! Toate secretele de prăjire corectă!

Nu există vreo persoană care nu știe cum să prăjească cartofi. Dar nu toți cunosc regulile de pregătire corectă. Pentru ca cartofii să iasă aurii și delicioși respectații pașii!

INGREDIENTE:

-1 kg de cartofi;

-100-200 g de ceapă;

-5-8 g de sare;

– 40 ml de ulei vegetal;

-30 g de usturoi.

MOD DE PREPARARE:

Vă vom împărtăși câteva reguli importante cum să prăjiți corect cartofii la tigaie.

Regula 1. Este foarte important să alegeți cartofii pentru prăjire. Alegeți acei cartofi care sunt netezi la coajă sau cartofi albi. La fel se potrivesc și cartofii roz la exterior și cu pulpa galbenă în interior. Curățați de coajă și tăiați în rondele sau în felii cu grosimea de 5-7 mm.

Regula 2. După ce ați tăiat cartofii trebuie să-i spălați încă o dată în apă. În acest mod cartofii nu se vor lipi în timpul prăjirii.

Regula 3. Spălați cartofii în apă fierbinte, astfel ca în timpul spălării ei se vor încălzi puțin. Faceți acest lucru pentru a forma o crustă aurie.

Important: Dacă veți spăla în apă rece și o să-i adăugați în tigaie călită, atunci temperatura uleiului va scădea și va dura mai mult timp pentru a se încălzi.

Regula 4. Uscați cartofii. Acest lucru este important, deoarece apa din cartofi, evaporându-se, să nu înceapă a stropi peste tot în bucătărie. Cea mai optimă soluție este să uscați pe o bucată de tifon în straturi.

Nu este recomandabil să uscați pe prosop de hârite – deoarece în timpul absorbției ar putea nimeri bucăți mici de hârtie pe cartofi.

Sfat. Prăjiți cartofii în tigaie de fontă sau aluminiu.

Încingeți tigaia pe aragaz. În tigaia fierbinte turnați ulei și la dorință adăugați rondele de usturoi. Prăjiți la foc mare până se rumenesc. Luați usturoiul prăjit într-o farfurie pentru a fi adăugat la sfârșit. Adăugați cartofii.

Regula 5. Prăjiți cartofii fără capac. Dacă ați tăiat cartofii în rondele, prăjiți 2 minute și apoi întoarceți cu o spatulă. Dacă în fâșii, prăjiți 4 minute și doar apoi amestecați. Nu este remanodabil să amestecați foarte des, doar 2-3 maximum de 4 ori amestecați.

După ce ați întors prima dată cartofii, tăiați ceapa în solzișori. Ați întors a doua oară adăugați ceapa și amestecați. Peste 16 minute luați tigaia de pe foc și fie că o acoperiți cu capac și o lăsați să stea în aburi, fie că o lăsați pe aragaz 3 minute și adăugați usturoiul.

Regula 7. După ce ați prăjit cartofii complet adăugați sarea. (Dacă veți săra în procesul prăjirii, mai mult ca probabil cartofii se vor desface în bucăți). Amestecați cu grijă. La final puteți presăra cu ceapă verde sau mărar tocat fin.

Se potrivește cu diverse gustări (bucate din pește, carne, pui, ciuperci, cu murături, etc.). La fel puteți folosi jumări în loc de ulei – vor ieși și mai gustoase.

Vă doirm poftă bună alături de cei dragi!

0 Comentarii

Citeşte şi: