Cum sa speli hainele ca sa nu se sifoneze – 7 sfaturi eficiente cu ajutorul carora vei uita de calcatul rufelor

 

Sunt multe trucuri pe care le puteti folosi in gospodarie pentru a va
usura viata casnica, de la eliminarea noxelor din camere cu ajutorul
unor plante, pana la scoaterea a tot felul de pete si mirosuri din haine
si, foarte util, spalarea hainelor in masina scotandu-le nesifonate si
chiar mai pufoase. In acest articol voi vorbi chiar despre acest ultim
aspect: ce putem face pentru a scoate din masina de spalat hainele
nesifonate si chiar mai pufoase.

Rufe in masina de spalat
Cum sa speli hainele ca sa nu se sifoneze - 7 sfaturi eficiente cu ajutorul carora vei uita de calcatul rufelor

Ei bine, secretul este acela de a introduce in cuva masinii de spalat doua mingi de tenis de camp. Sunt acele mingi din material, cel mai adesea verzi, pe care le vom aseza peste hainele introduse in masina. Puneti doua mingi de camp peste prosoapele puse la spalat si veti avea surpriza ca, la finalul ciclulului normal de spalare, sa constatati ca acestea nu doar ca nu sunt sifonate, dar sunt si mult mai pufoase. In acelasi timp, efectul mingilor de tenis de camp este acela de a nu scamosa hainele. Stiti bine ca dupa mai multe spalari, hainele incep sa prinda scame si au un aspect de invechit. Ei bine, nu vor avea de suferit daca va folositi de acest truc cu cele doua mingi de tenis de camp.Un alt exemplu este cel al unei perne de puf spalata in cuva masinii alaturi de una sau doua mingi de tenis de camp, in functie de spatiul din masina. La finalul spalarii, perna va fi neteda, pufoasa si nu va fi sifonata. Ea trebuie pusa la uscat intinsa pe uscator.

Reguli de a scoate hainele nesifonate din masina de spalat mai sunt. De exemplu, ca si sfat mai mult, este indicat sa nu puneti foarte multe haine de spalat in cuva masinii. Cu cat veti avea mai multe, cu cat vor sta mai ingramadite, cu atat vor iesi mai sifonate.

In al doilea rand, nu amestecati hainele de diferite grosimi. Punand in cuva haine groase, alaturi de unele subtiri, acestea din urma este normal sa iasa sifonate, fiind strivite parca de primele. Niciodata nu puneti blugi, care cantaresc mult, cu bluzite.

Haideti sa ne folosim si de inteligenta masinii de spalat, daca avem una performanta. Exista un program la masina de spalat usor de calcat. Atunci, folositi-l. Va avea efect si va va ajuta foarte mult.

Unele persoane folosesc, cand s-a ajuns la ciclul de clatit, putin otet alb pe care-l pun in casuta pentru balsam. Hainele nu vor iesi la final cu atat de multe cute.

Daca tot am vorbit de balsam, este bine sa va achizitionati unul bun, de calitate superioara. Hainele nu vor iesi doar pufoase si placut parfumate, dar nu vor fi nici atat de sifonate.

Mai este indicat ca, la finalul spalarii, sa scoti imediat hainele din masina si inainte de a le pune la uscat sa le scuturi bine de doua, trei ori. Textura se va intinde si va ajuta la uscarea fara cute. De asemenea, tricourile, camasile si bluzele se pot usca punandu-le direct pe umerase.

Sunt cateva aspecte care respectate va vor ajuta sa scapati de haine sifonate dupa spalat, iar eforturile nu sunt mari.