Cum să-ți cureți călcâiele cu bicarbonat de sodiu? Este foarte ușor. Încearcă acest lucru, rezultatele sunt incredibile.

Cum sa-ti cureti calcaiele cu bicarbonat de sodiu? Este foarte usor. Incearca acest lucru, rezultatele sunt incredibile

Călcâiele aspre şi crăpate constituie o problemă frecvent întâlnită. Pentru multe persoane, aceasta reprezintă o problemă pur cosmetică, însă prin neglijarea ei se poate ajunge la lucruri mult mai grave. Prin adâncirea fisurilor, pielea începe să sângereze şi disconfortul se transformă în durere.

loading...

Simptomele călcâielor crăpate:- pielea călcâielor devine gălbuie sau se închide din ce în ce mai mult la culoare;- îngroşarea pielii pe marginile călcâielor;- durere în timp ce păşiţi;- pete roşiatice şi cu aspect solzos pe călcâie;- senzaţie de mâncărime;- sângerări;- piele aspră şi descuamată.  Aceste probleme se pot remedia in mod natural, foate ieftin si foarte usor folosind bicarbonatul de sodiu. Acest ingredient pe care il avem mai toti in bucatarie are proprietati antiseptice puternice, care trateaza infectiile picioarelor si reduce duritatea apei, creand un mediu perfect pentru inmuierea acestora. Bicarbonatul de sodiu amelioreaza si chiar  trateaza anumite probleme ale pielii. Il puteti folosi in mod regulat. Iata cum trebuie sa procedati:

Aveti nevoie de:

  • 3 linguri bicarbonat de sodiu
  • 4 litri de apa

Se adauga bicarbonatul de sodiu in apa fierbinte pentru a se dizolva si se inmoaie picioarele in solutie timp de 20 de minute. Dupa aceea cand picioarele sunt inmuiate bine se exfoliaza cu o piatra ponce. Se clatesc bine cu apa calduta si se sterg bine pana se usuca. Aplicati apoi o crema hranitoare, vaselina sau crema de picioare si incaltati sosete de bumbac. Este recomandat sa faceti acest procedeu inainte de culcare si sa dormiti cu sosetele peste noapte. Veti observa primele efecte dupa primul tratament. Faceti asta timp de o saptamana apoi faceti pauza o zi si mai repetati inca o saptamana. Se repeta acest tratament de trei ori, iar picioarele vor arata fine si matasoase la atingere.

loading...

Acesta este un articol pur informativ. Nu sunt destinate sa inlocuiasca sfatul medical profesional.