Cum să-ți faci câinele să meargă cu mașina

Unii câini adoră să meargă la plimbare cu mașina, dar alții consideră acest lucru un chin, ceea ce dovedește că și câinii pot fi anxioși.

Există câini care au rău de mișcare și le vine greață, salivează excesiv sau chiar vomită, iar alții au reacții emoționale exagerate. Oricare ar fi situația, mulți câini reacționează atât de urât încât stăpânii nu mai știu ce să facă atunci când călătoresc.

Câinilor li se face rău mai ales când sunt mici, pentru că acea parte din organism care se ocupă de echilibru și orientare în spațiu este doar parțial dezvoltată, iar la unii dintre ei, această parte din organism nu se dezvoltă niciodată pe deplin. Jennifer Jones Shults, veterinar în Carolina de Nord, a explicat pentru Whole Dog Journal, o publicație specializată, faptul că „răul de mișcare la patrupede apare din cauza că acel canal semicircular din urechea puiului este prea mic pentru a face față schimbărilor bruște de direcție și viteză.

Este supărător să-ți vezi propriul câine copleșit de anxietate și rău de mașină, dar să eviți mereu mersul cu mașina alături de animal nu va funcționa pe termen lung, pentru că nu rezolvă problema ci doar o ocolește, iar când va trebui să mergeți la veterinar, la întreținere sau în concediu ți se va părea foarte greu. Din fericire, există câteva soluții care să vă ușureze amândurora munca și să facă plimbarea cu mașina un lucru mai plăcut.

Ghimbir

Printre alte beneficii, ghimbirul este cunoscut și ca remediu anti-greață și se poate găsi sub formă de capsule, dar chiar și adăugarea unei mici bucăți de ghimbir în mâncarea câinelui tău dinainte de călătorie vă va ajuta să călătoriți fără griji.

Fă călătoria cu mașina mai ușoară

Când un câine sau o pisică vede un dispozitiv special de transport, ei au tendința să creadă automat că s-a întâmplat ceva rău și nu trebuie să se urce în mașină. Trebuie să încerci să-i asociezi cuștii de transport ceva mai plăcut, de exemplu, este o idee bună să o ții acolo unde animalul tău de companie o poate vedea mereu, ca să se obișnuiască cu ea în timp ce o miroase oricând și, eventual, s-o facă locul lui special, unde să se ascundă de bună voie. Nu uita să pui ceva bun de mâncare în ea.

Alte trucuri calmante

Este important mai ales pentru câini să asocieze mașina cu o experiență plăcută, nu numai cu „îngrozitorul” medic veterinar. Planifică scurte plimări cu mașina, în care să-ți iei și câinele până în parc sau la o terasă locală, unde el să poată să se bucure alături de tine de felul lui preferat de mâncare și să se obișnuiască cu drumul și ideea că automobilul nu este ceva de care să-i fie frică.

Ține minte și că așa cum oamenii își pun centura de siguranță ca să fie la adăpost în cazul unui accident, tot așa și animalele de companie trebuie asiguate cu ceva, ca să nu umble libere și să te deranjeze de la condus, să nu sară pe geamul deschis sau să se lovească de ceva. În plus, niciodată nu lăsa nici un animal de companie singur în mașină, fiindcă acolo temperaturile cresc foarte mult în timp scurt.

 

قالب وردپرس