Cum să utilizați hârtia de copt: 12 moduri inedite!

Hârtia de copt a apărut în gospodării în anul 1927, iar acum se găsește practic în orice casă. Însă ea poate fi folosită nu doar ca protecție a tavelor pentru cuptor. Vreți să aflați și alte moduri de utilizare?

1.Pentru mânere și robinete

Suprafețele cromate arată stilat, dar sunt atât de incomode în îngrijire. Încercați hârtia pergament. Hârtia este îmbibată cu ceară, deci va lăsa un strat de protecție pe suprafețe, atunci când frecați robinetele sau mânerele frigiderului. De asemenea, hârtia poate elimina rapid amprentele grase de pe oțelul inoxidabil.

2.Pentru fierul de călcat

Dacă veți freca rapid suprafața fierului de călcat cu hârtie de copt, acesta va aluneca mai bine pe țesături. Încă o metodă – așezați o foaie de hârtie de copt, presărați-o cu sare și călcați-o. Bineînțeles, dacă fierul este deja vechi și suprafața este foarte zgârâiată, ar fi mai bine să cumpărați unul nou.

3.Pentru cuptorul cu microunde

Pentru ca atunci când încălziți pârjoalele în cuptorul cu micorunde să nu murdăriți pereții de sos sau grăsime, acoperiți farfuria cu hârtie de copt. Astfel va trebui să spălați cuptorul mult mai rar.

4.Pentru cărți

Dacă ați udat paginile unei cărți sau a unui manual, vărsând un pahar cu apă, separați foile și puneți între ele hârtie de copt. Astfel hârtia nu se va încreți când se va usca.

5.Pentru lavoar

Dacă curge vreo țeavă sub lavoar, încercați să o ermetizați cu ajutorul hârtiei pergament. Desfaceți partea de jos prin învârtire, înfășurați hârtie în jurul filetului și o fixați la loc.

6.Pentru vopsea

Tăiați un cerc din hârtie de copt, îl puneți peste cutia cu vopsea și o închideți cu capac. Acest lucru va împiedica formarea unei pielițe pe suprafața vopselei, din cauza căreia se formează mai apoi cocoloașe.

7.Pentru cașcaval

Atunci când vă întoarceți din supermarket, îndepărtați folia alimentară de pe bucata de cașcaval și înfășurați-l în hârtie de copt, care îi va păstra mai bine gustul, premițându-i să respire.

8.Pentru țesături

E foarte bine să păstrați țesăturile naturale în hârtie pergament, deoarece aceasta nu permite umidității și luminii să pătrundă.

9.Pentru dulapuri

Cu ajutorul hârtiei de copt, puteți proteja suprafețele dulapurilor de bucătărie și a frigiderului, care cu timpul se acoperă cu un strat de grăsime și praf. Astfel nu va fi nevoie să le curățați, va fi suficient doar să schimbați hârtia.

10.Pentru fermoar

Pentru ca fermoarul să nu se strice, frecați-l cu o bucată de hârtie de copt.

11.Pentru animale

Știați că, din cauza electricității statice, care se poate acumula în părul animalelor, acestea devin nervoase și simt disconfort? O puteți îndepărta cu ajutorul hârtiei pergament, pur și simplu mângâindu-vă animalul de companie pe blană.

12.Pentru deschizătoare

Cu hârtie de copt, este foarte comod să curățați deschizătoarea de firimituri și grăsime.

Mult spor!