Cum scăpați de musculițele de fructe din casă!

Pentru a scăpa de musculițele de fructe din casa dumneavoastră, puteți cumpăra sau realiza o mulțime de capcane. Există multe plante, pe care musculițele de fructe nu le agreează. Pot fi plantate lângă ușă sau sub ferestre, iar insectele nu vor zbura în casă.

Dacă musculițele au apărut deja în bucătăria dumneavoastră, atunci puneți în apă ”buchețele” din ierburi care nu le plac sau pregătiți repelenți din ele.

Menta împotriva musculițelor de fructe

Atât menta proaspătă, cât și cea uscată respinge nu doar musculițele de fructe, ci și alte insecte: furnici, purici, țânțari, ploșnițe și nici șoarecilor nu le place.

Deseori, planta este crescută nu doar în grădină, dar și în ghiveci pe pervaz. Adăugați frunze mărunțite de mentă într-o farfurie nu foarte adâncă și o lăsați în locul cu cele mai multe musculițe. Puteți pur și simplu să păstrați frunzele uscate în bucătărie în pungi de pânză.

Un remediu sigur împotriva musculițelor de fructe – busuioc

Musculițelor nu le place nici mirosul unor ierburi aromate bine cunoscute, cum ar fi busuiocul. Deci, puteți pune o legătură în apă sau, cel mai bine, transplantați cultura de pe pat în ghiveci și cultivați-o toată iarna pe pervaz.

Dafinul nobil împotriva musculițelor de fructe

Mirosul fin al frunzelor de dafin este neplăcut pentru musculițele de fructe. De asemenea, și urechelnițele, moliile, gândacii de bucătărie și șoarecii îl evită.

Pur și simplu lăsați frunze uscate de dafin într-un recipient deschis în bucătărie pentru ca dăunătorii să dispară pentru totdeauna.

Dafinul nobil poate fi cultivat ca plantă de interior, iar în acest caz, veți fi asigurați cu protecție împotriva musculițelor anul întreg.

Repelent de levănțică

Mirosul minunat de levănțică respinge nu doar musculițele de fructe, ci și muștele, moliile și puricii.

Plantați-o în jurul casei dumneavoastră și bucurați-vă de mirosul plăcut și de lipsa insectelor enervante. Adăugați levențică uscată prin casă, în locurile unde musculițele fructelor tind să se adune sau pregătiți un repelent pe bază de ulei de levănțică.

Există câteva rețete. Se amestecă câte 12 picături de ulei de eucalipt și de levănțică și 6 picături de ulei de mentă sau câte 7 picături de ulei de mentă și levănțică cu 15 picături de ulei esențial de citronella.

Ierburi medicinale împotriva musculițelor de fructe

Astfel de plante medicinale, cum ar fi vetrice și pelin, se folosesc de mult timp în calitate de insecticide naturale. De ele se tem atât musculițele de fructe, cât și căpușele, moliile și puricii.

Agățați legături de plante uscate în bucătărie și insectele nu vor apărea.

Capcană cu oțet de mere

Mirosul acru al oțetului de mere atrage musculițele de fructe, deci poate fi folosit într-o capcană.

La baza unei farfurii adânci sau a unui pahar, turnați câțiva centimetri de oțet. Acoperiți vasul cu folie de plastic, astfel încât să se lipească de el și să fie bine întinsă, puteți înfășura folia în jurul vasului. Faceți mai multe găuri în acest ”capac” transparent, folosind o scobitoare sau o furculiță (găurile nu trebuie să aibă un diametru prea mare). Lăsați recipientul peste noapte în locul unde, de regulă, sunt multe musculițe.

Ele vor zbura spre mirosul preferat și vor intra în interior, iar înapoi nu vor putea ieși. Lăsați vasul peste noapte, iar dimineața scoateți-l afară, îndepărtați capacul și vărsați conținutul.

În calitate de momeală, puteți folosi, de asemenea, vin roșu, bere sau maia de drojdie.

Capcană cu pâlnie din hârtie

Musculițele de fructe sunt atrase în special de mirosul de putregai. Așezați fructe mucegăite la baza unui pahar. Faceți un con din hârtie și îl introduceți în pahar, astfel încât vârful îngust al pâlniei să nu atingă momeala.

Insectele, la fel ca în cazul cu farfuria-capcană, vor intra înăuntru, dar nu vor putea găsi ieșirea. Dacă dimineața nu găsiți musculițe în capcană, atunci lărgiți gaura de jos sau schimbați conținutul.

Utilizarea aparatelor de uz casnic împotriva musculițelor de fructe

Dacă aveți un ventilator în casă, folosiți-l în lupta contra musculițelor. Ele zboară destul de încet și nu pot face față curenților puternici de aer care le împiedică să aterizeze pe alimente.

Din această cauză, insectele nu vor putea depune ouă, ceea ce înseamnă că nu se vor reproduce. Și după o săptămână, problema va dispărea de la sine.

Musculițele nu pot rezista nici în fața unui aspirator, care le trage cu ușurință. Din sac ele deja nu vor mai putea ieși.

Puteți scăpa de ele și cu ajutorul unui uscător de păr. Porniți-l și aduceți partea cealaltă spre locul unde s-au adunat musculițele. Ele vor fi aspirate pe elementul de încălzire, unde vor muri.

Fumigarea musculițelor de fructe

Ele au nevoie constant de aer proaspăt. Fumul le omoară. Nu e nevoie de foarte mult, este suficient doar să aprindeți niște bețișoare parfumate. Iar dacă acestea vor fi cu aromă de lemongrass, cuișoare, levănțică sau mentă, obțineți o armă dublă împotriva musculițelor de fructe.

Îndepărtați musculițele de fructe cu mirodenii

Amatoarele de fructe putrezite nu suportă mirosul unor condimente, în special de cuișoare și camfor. Infuzați 1 linguriță de cuișoare. Aroma, care se va răspândi din acest „ceai”, va alunga insectele din casă.

Pudra de camfor trebuie încălzită într-o tigaie. Este suficient un singur praf. Va apărea miros de pelin. Treceți cu tigaia prin toate camerele și lăsați-o să se răcească în locul unde se adună ”inamicul înaripat”. Vă asigurăm că va capitula rapid.

Soluția engleză împotriva musculițelor de fructe

Britanicii, cu umorul lor caracteristic, oferă un remediu contra acestor insecte. Pentru a scăpa de ele, luați 2 bănuți și adăugați-i unul câte unul în pahare, pe care le așezați alături. Musculițele le vor vedea, vor decide că sunt ochii unui gândac mare, se vor speria și vor zbura.

Puteți folosi diferite metode pentru a scăpa de musculițele de fructe, dar ca să nu reapară, păstrați casa curată. Aruncați alimentele alterate, curățați și dezinfectați în mod regulat găurile de scurgere, aerisiți încăperea.

Mult spor!