Cura cu păpădie are 7 proprietati terapeutice exceptionale. Vindecătoarea ficatului si a rinichilor

Păpădia este o sursă de betacaroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A. De asemenea, consumată în stare proaspătă, în salate, păpădia are mai multe proteine decât spanacul. Mai conține vitamina C, esențială pentru imunitate, fibre, potasiu, fier, calciu și magneziu. magneziu, vitaminele A, B1, C, D, un principiu amar, taraxacina, flavonoide, fitosteroli, acizi (cafeic, silicic, palmitic, oleic) şi taninuri.

Cura de tulpini de păpădie

Tulpinile de păpădie ajută la revitalizarea celor veşnic obosiţi şi bolnăvicioşi. Aceste tulpini, odată ajunse în stomac, îmbunătăţesc sucul gastric, curăţindu-l de substanţele care se depun de-a lungul timpului şi care îngreunează buna funcţionare. Tot aceste tulpini de păpădie consumate pe o perioada de 30- 40 zile, acum primăvara, când sunt fragede şi zemoase, sunt un remediu invizibil pentru cei care suferă de artrită şi reumatism.

Poţiune tonifiantă pentru ficat şi rinichi.

15 g de rădăcină uscată de păpădie (aproximativ o lingură), 30 g de rădăcină uscată de cicoare (aproximativ 2 linguri), 15 g de boabe de ienupăr se amestecă într-un vas emailat, care se pune pe foc, iar peste plante se toarnă 1 litru de apă. Ingredientele se fierb 15 minute, apoi lichidul se strecoară. Licoarea poate fi păstrată în frigider, doza recomandată fiind 30 ml (două linguri) de trei ori pe zi. Este indicată mai ales atunci când toxinele din organism s-au concentrat şi cristalizat sub formă de piatră la nivelul ficatului ori rinichilor. Poţiunea este recomandată şi celor care suferă de diabet, principiile active din ienupăr având rolul de a reduce nivelul zahărului din sânge şi a stimula diureza. Atenţie, preparatul nu este recomandat celor care suferă de afecţiuni renale grave, deoarece ienupărul poate produce iritarea rinichilor.

Un bun diuretic

Rădăcina de păpădie este unul dintre cele mai puternice diuretice naturale. Ea ajută la eliminarea apei în exces din organism prin îmbunătățirea funcționării sistemului renal și astfel, odată cu apa, sunt eliminate și unele substanțe toxice. În același timp, rădăcina de păpădie inhibă dezvoltarea microbilor din sistemul urinar.

De ce ai nevoie pentru ceai: 1 linguriță de rădăcină uscată de păpădie, 250 ml de apă.
Preparare și administrare: mărunțești rădăcina de plantă și o fierbi 5 minute în apă, apoi o strecori și o lași la răcorit. Bei o cană pe zi, dimineața pe stomacul gol, 10 zile. Faci pauză o lună și reiei tratamentul dacă mai este nevoie.

Stimulează producția de bilă

Printre multiplele beneficii ale florilor de păpădie se numără îmbunătățirea funcției ficatului. Acestea împiedică depunerile de grăsime la ficat, scăzând astfel riscul apariției calculilor biliari. În același timp, stimulează producția de bilă și restabilește nivelul de electroliți.

De ce ai nevoie pentru infuzie: 2 lingurițe flori uscate, 400 ml de apă.
Preparare și administrare: torni 200 ml apă de fierbinte peste plantă și lași la infuzat 5 minute, apoi strecori. Pui apoi florile în restul de apă și le fierbi 2-3 minute. Combini ceaiul cu infuzia și bei câte o cană pe zi, înaintea unei mese principale.

Recomandată diabeticilor

Într-un studiu realizat în 2001 la Universitatea din Zagreb s-a demonstrat că rădăcina de păpădie reduce nivelul zahărului din sânge și stimulează producția de insulină. În același timp, menține nivelul grăsimilor din sânge constant.
De ce ai nevoie pentru tinctură: 150 g rădăcină de păpădie, 150 ml alcool de 70°.

Preparare și administrare: mărunțești rădăcina și o pui într-o sticlă închisă la culoare. Torni alcool peste ea cât să acoperi planta și lași la macerat 14 zile, într-un loc răcoros, agitând din când în când sticla. Filtrezi și pui tinctura într-un recipient din sticlă, pe care-l ții la rece. Dizolvi zilnic 15 picături într-un pahar cu apă. Urmezi tratamentul o lună, faci pauză 15 zile, apoi reiei.

Scade tensiunea arterială

Deoarece are rol diuretic, păpădia elimină și excesul de sodiu din organism, ceea ce duce la scăderea tensiunii arteriale.

De ce ai nevoie pentru infuzie: 1 linguriță de flori uscate, 200 ml apă.
Preparare și administrare: torni apa fierbinte peste flori, lași 5 minute la infuzat, apoi strecori. Bei câte o cană pe zi, 15 zile.

Atenție!
Evită să bei ceai sau infuzie de păpădie pe termen lung, deoarece poate provoca deshidratare.

Alină durerile reumatismale

Având un conținut ridicat de acizi grași, antioxidanți și fitonutrienți, păpădia reduce inflamația din organism și calmează durerile, în special în zona încheieturilor.

De ce ai nevoie pentru ceai: 1 linguriță de flori uscate, 1 linguriță de rădăcină, 250 ml de apă. Preparare și administrare: fierbi rădăcina tocată și florile în apă, 3-4 minute, apoi strecori și bei ceaiul cald, o cană pe zi, nu mai mult de 20 de zile.

قالب وردپرس